VGM burs başvurusu ne zaman? İşte VGM burs başvuru şartları

VGM burs başvurusu ne zaman? İşte VGM burs başvuru şartları

Üniversite ve lise öğrencilerine her yıl burs veren Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2021 burs başvuru tarihlerini açıkladı. Aylık 100 TL verilecek lise öğrencileri başvuruları 15-30 Ekim 2021 günleri arasında, aylık 400 TL verilecek üniversite öğrencileri başvurularını 1-15 Kasım 2021 tarihleri arasında www.vgm.gov.tr üzerinden yapabilecek. İşte, VGM bursu başvuru ekranı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları her yıl belirli tarihlerde kurumun resmi internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi VGM burs başvuru tarihleri de belli oldu. Öte yandan kurum, 2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapıldığını duyurdu ve ücretleri açıkladı.

VGM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) ortaöğrenim (lise) burs başvuruları 15 Ekim 2021 tarihinde; yükseköğrenim (üniversite) burs başvuruları ise 1 Kasım 2021'de başlayacak. Ortaöğrenim burs başvuruları 30 Ekim 2021'de, yükseköğrenim bursu başvuruları ise 15 Kasım 2021'de sona erecek.

VGM'den yapılan açıklamada, "Genel Müdürlüğümüzce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen 'Ortaöğrenim Eğitim Yardımları' ile üniversite öğrencilerine verilen 'Yükseköğrenim Bursları' ve 'Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursları' için başvurular 2021-2022 eğitim yılında aşağıdaki tarihler arasında www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınacaktır" denildi.

VGM BURS ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapıldı. Buna göre, ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600 TL olarak belirlendi.

VGM BURSU BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu alamayacak öğrenciler, kurumun internet sitesinde şöyle sıralandı:

* Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler

* Yabancı uyruklu öğrenciler

* Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerin

* Ek süre öğrenim gören öğrenciler

* Yüksek lisans ve doktora öğrencilerin

* Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler

* Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler

* Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanan öğrenciler

2021-2022 VGM LİSE VE ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN