Yoğun bakımdaki gazeteci Hakan Tosun için Hatimoğulları'ndan mesaj

Yoğun bakımdaki gazeteci Hakan Tosun için Hatimoğulları'ndan mesaj

2 gündür kayıp olan gazeteci ve aktivist Hakan Tosun’un darp edilip hastaneye kaldırıldığı ve beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğü öğrenildi. Tosun’un ailesi, hastane önünde açıklama yaparak “Olay derhal ve şeffaf biçimde aydınlatılsın, failler adalet önüne çıkarılsın” çağrısında bulunurken DEM Parti lideri Tülay Hatimoğulları da geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Gazeteci ve aktivist Hakan Tosun’dan 10 Ekim akşamından bu yana haber alınamıyordu. Ailesiyle en son İstanbul’da evine dönerken iletişim kuran Tosun’un, Esenyurt’ta yaşayan yakınlarının yanına giderken saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre Tosun, kimliği belirsiz kişiler tarafından yolda darp edilip gaspedildi. Kafasına aldığı darbeler sonucu baygın halde bulunan Tosun’un bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakımda tedavi altında olduğu öğrenildi.

Ailesi, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin adalet önüne çıkarılması çağrısında bulunurken Tosun'un avukatlarından da açıklama geldi.

Tosun'un durumunun kritik olduğu bilgisini paylaşan Çağdaş Hukukçular Derneği'nden avukat Hakan Bozyurt şu ifadelere yer verdi:

"Hakan Tosun ile ilgili görüş sağladık. Durumu kritik. Dosyada iki kişinin yakalandığını ve tutuklandığını şifahi olarak öğrendik. Dosya konusunda; olay Esenyurt Mehmet Akif Mahallesi'nde tutanaklara geçmiş. Hakan'ın kayıtlarda kimliğinin tespit edilmesi çok geç saatlerde olmuş. Bu sebepten dolayı aileye ulaşılamadığı söylenilmekte. Dosyada görüntüler mevcuttu. Ancak olayın aydınlatılması için görgü tanıklarının ve kamera kayıtlarının araştırılması gerekir. Bu konuda taleplerimizi ileteceğiz. Tüm görgü tanıkları ve deliller çok kıymetli. Bunların bizlere ve dosyaya ulaştırılması çok önemli. Arkadaşları dostları olarak Hakan Tosun yalnız değildir diyoruz. Hep beraber bu olayın takipçisi olacağız."

"ŞÜPHEYE YER VERMEYECEK ŞEKİLDE SORUŞTURULMALI"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yoğun bakımdaki gazeteci Tosun için sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Hatimoğulları paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kendisinden 2 gündür haber alınamayan gazeteci ve doğa savunucusu #HakanTosun’un saldırıya uğradığını ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini üzülerek öğrendik. Hakan Tosun yıllardır doğaya ve yaşam alanlarına yönelik saldırıları ve köylülerin direnişini binbir emekle görünür kıldı. Yaptığı haberlerle hepimizin sesi olan Hakan Tosun’a acil şifalar diliyoruz. Hakan Tosun’a yönelik gerçekleşen saldırı şüpheye yer vermeyecek şekilde soruşturulmalıdır. Ailesine ve tüm sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

2 KİŞİNİN TUTUKLANDIĞI BİLDİRİLDİ

Gazeteci Hakan Tosun’a yönelik saldırıyla ilgili iki kişinin tutuklandığı bildirildi. Gelişmeyi gazeteci Evrim Kepenek sosyal medyadan duyurdu. Kepenek, "Gazeteci arkadaşımız Hakan Tosun’a saldıran iki kişinin tutuklandığı bilgisi geldi" dedi.

evrim.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN