YSK Başkanı Yener duyurdu: Türkiye elektronik seçim sistemine geçiyor

YSK Başkanı Yener duyurdu: Türkiye elektronik seçim sistemine geçiyor

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye’nin muhakkak elektronik seçime geçmesi gerektiğini belirterek, bu konuda yerel seçimlerden sonra çalışacaklarını açıkladı. Yener, "Bir ya da iki seçim sonrası elektronik oylamaya belki önce yurt dışından başlarız. Seçmen sayımız daha az diye" dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi'ni geride bırakan Türkiye'nin önünde şimdi de 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler var. Bu seçimler öncesinde ise olası bir değişiklik gündeme geldi.

Hürriyet’ten Oya Armutçu’ya konuşan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, elektronik seçimlerle ilgili çalışmanın yerel seçimlerden sonra başlayabileceğini söyledi.

1-005.jpg

Elektronik seçim sistemi ABD, Estonya, İsviçre, Kanada ve Brezilya gibi ülkelerde uygulanıyor. Bu yöntemle oylar elektronik aygıtlarla toplanıp daha hızlı değerlendiriliyor.

'BELKİ ÖNCE YURT DIŞINDAN BAŞLARIZ'

YSK Başkanı Yener, sistemle ilgili şunları söyledi:

"Bir ya da iki seçim sonrası elektronik oylamaya belki önce yurt dışından başlarız. Seçmen sayımız daha az diye. Türkiye nihayetinde elektronik oylamaya geçecek. Kurulda, 2014’te bu konuda bir çalışma yapılmış. Yurt dışına kurul üyelerimiz siyasi parti temsilcileriyle beraber gitmiş ama bu çalışmanın devamı gelmemiş. Biz de bu konuyu düşünüyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN