Yurt dışına çıkacaklara şok karar! Resmi Gazete’de yayımlandı: %50 zamlı ödeme yapılacak

Yurt dışına çıkacaklara şok karar! Resmi Gazete’de yayımlandı: %50 zamlı ödeme yapılacak

Yurt dışına çıkacak vatandaşlara kötü haber verildi. Vize ücretleri ile birlikte noter ve pasaport işlemlerini ödenen ücretlere de zam yapıldığı duyuruldu. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yurt dışı hayali kuranların tüm hayalleri suya düştü. Yapılan son açıklama doğrultusunda bize harç ücretlerine ve Pasaport işlemlerine ödenen tüm ücretlere zam yapıldığı duyuruldu. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 492 sayılı harçlar kanuna bağlı olarak tarifelerde yer alan maktu harç ücretlerine %50 zam yapıldığı belirtildi. Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda yeni ücretler belli oldu.

BÜTÜN İŞLEMLERE %50 ZAM

Yapılan son açıklamalar doğrultusunda vize harç ücretlerine ve pasaport işlemlerine %50 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Cumhurbaşkanı kararı neticesinde 492 sayılı harçlar kanununa bağlı tarifelerde yer alan maktu harç ücretlerinde %50 bir artış yapıldığı belirtildi.

pasaport.jpg

Son açıklama doğrultusunda yurt dışından getirilen telefonların pasaport işleme ücretlerinde de artış olduğu duyuruldu. Yurt dışından getirilen telefonların kullanım izni harçlarına yapılan zam ile birlikte ödenecek tutarların 20.000 TL'ye ulaştığı belirtildi. Bunun yanı sıra trafik harçları için yer alan harçları da zamlanan kalemler arasında yerini aldı.

pasaport-almak.jpg

TÜM İŞLEMLERE ZAM YAPILDI

Vize harçları ve Pasaport işlemlerine uygulanacak zam oranları kapsamında Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarında içerisinde yer aldığı 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde %50 artış olduğu aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN