Yurt dışında işlemler sürüyor: Kullanılan oy 1 milyon 350 bini geçti

Yurt dışında işlemler sürüyor: Kullanılan oy 1 milyon 350 bini geçti

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimleri için yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi sürüyoor. YSK'nın açıkladığı veriye göre oy verme işleminin üçüncü günü sonunda toplam 1 milyon 351 bin 413 seçmen sandığa gitti.

Türkiye 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçimi için ikinci turda sandık başına gidecek. Yurt dışı kayıtlı seçmenler ise 3 gün önce oy kullanmak için işlemlere başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı verilere göre yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerden oy kullananların sayısı 1 milyon 351 bin 413 oldu.

İŞLEMLER SÜRÜYOR

YSK'dan edinilen bilgiye göre, şu ana kadar 1 milyon 282 bin 802 kişi yurt dışı temsilciliklerde, 68 bin 611 kişi de gümrüklerde oy kullandı.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 24 Mayıs'ta sona erecek, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN