Yurt dışında kullanılan oy sayısı 1 milyonu aştı

Yurt dışında kullanılan oy sayısı 1 milyonu aştı

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yurt dışı kayıtlı seçmenler sandık başında. YSK, yurt dışında kayıtlı seçmenin kullandığı oyun 1 milyonun üzerinçıktığını duyurdu.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için sandık başına gitmeye başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), dün yurt dışı kayıtlı seçmenin oy verme işleminin başlamasıyla ne kadar oy kullanıldığını açıklama ile duyurdu. YSK tarafından yapılan açıklamada, yurtdışındaki temsilciliklerde şu ana kadar 1 milyonun üzerinde Cumhurbaşkanlığı ikinci turu için oy kullandığı bildirildi.

1 MİLYON 38 KİŞİ OY KULLANDI

YSK'dan alınan bilgiye göre, saat 19.30 itibarıyla yurtdışında toplam 1 milyon 38 kişi oy kullandı. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 24 Mayıs'a, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

14 MAYIS'TA 1.8 MİLYON OY

YSK'nin açıkladığı sonuçlara göre, yurtdışında şu ana kullanılan oy sayısı, 14 Mayıs için kullanılan oy toplamının yarısından fazla oldu. 14 Mayıs için gümrük kapılarında ve 73 ülkedeki yurtdışı temsilciliğinde 1,8 milyon seçmen oy kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN