Banyo derzleriyle başı belada olanlara mucize formül! Tek seferde bembeyaz yapacak

Banyo derzleriyle başı belada olanlara mucize formül! Tek seferde bembeyaz yapacak

Derz aralarının temizliği, banyoda yer alan fayansların arasındaki derzlerde biriken kir ve lekelerin temizlenmesi işlemidir. Bu işlem, banyo temizliği içinde en zahmetli ve zorlu işlerden biridir. Derz aralarında biriken toz ve kirler, zamanla küf oluşmasına neden olabilir ve bu da banyonun sağlıksız bir ortam olmasına yol açabilir.

Banyoların temizliği, ev temizliği içinde en zorlu ve zahmetli işlerden biridir. Banyo temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken yerlerden biri de fayansların arasındaki derzlerdir. Bu derzlerde zamanla kirlilik birikir, küf oluşabilir ve temizliği oldukça zorlaşır. Bu nedenle, banyodaki derz aralarının nasıl temizleneceği, ev temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biridir.

ADIM 1: DERZ ARALARINDAKİ TOZU ALIN

Banyonuzdaki derz aralarını temizlemek için ilk adım, aralardaki tozu almak olmalıdır. Bunun için, bir süpürge veya vakum makinesi kullanabilirsiniz. Derz aralarındaki tozu alırken, başka bir yerde birikmesini önlemek için bir bez ya da kağıt havlu kullanarak aralara bastırarak temizleyin.

ADIM 2: KARIŞIMI HAZIRLAYIN

Derz aralarını bembeyaz yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; beyaz sirke, kabartma tozu ve karbonat. Derz aralarına ilk olarak kabartma tozunu güzelce dökün. Ardından karbonat serpiştirin ve beyaz sirkeyi ilave edin. Malzemeler birleştiğinde köpürmeye başlayacaktır.

12282027-728xauto.webp

ADIM 3: KARIŞIMI DERZ ARALARINA UYGULAYIN

Karışımı derz aralarına döktükten sonra, bir fırça yardımıyla derz araları boyunca ileri geri hareket ettirin. Karışımın derz aralarına iyice nüfuz etmesi için, yaklaşık 10-15 dakika bekleyin.

ADIM 4: FIRÇAYLA OVUN

Karışımı derz aralarına uyguladıktan sonra, bir fırça yardımıyla ovun. Fırça ile derz aralarının içindeki kirleri iyice çıkarın. Bu işlemi yaparken, fırçanın sert olmamasına dikkat edin. Sert fırça kullanmak, fayansların yüzeyine zarar verebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN