Bilimsel mucize: Bozulmuş solmuş marullarınızı çıtır çıtır yapın! Herkes tarladan yeni topladınız sanacak

Bilimsel mucize: Bozulmuş solmuş marullarınızı çıtır çıtır yapın! Herkes tarladan yeni topladınız sanacak

Bazı sebzeler uzun süre buzdolabında kalmaya dayanamıyor ve çabuk soluyor. Bu sebzelerin başında ise salatalarımızın vazgeçilmez malzemesi olan marullar geliyor. Tazeliğini kaybetmiş, solmuş marulları eski formuna kavuşturmak ise aslında oldukça basit. Solmuş marullarınıza bu yöntemi uyguladığınızda herkes tarladan yeni topladınız sanacak…

ESMAGÜL KOÇAK

Buzdolaplarında sebzeler için özel saklama alanı olsa da bazı sebzelerin yapısı ne yazık ki uzun süre tazeliği korumak için dayanıklı olmuyor ve ilk günkü formunu çabuk kaybediyor. Özellikle marul, pazardan alındıktan sonra olabildiğince çabuk tüketilmediğinde tazeliğini kaybederek hemen solmaya başlıyor. Böyle durumlarda solan marullarınızı atmak yerine bu yöntemi uygulayarak, marullarınızı yeniden çıtır çıtır yapabilirsiniz. İşte, solan marulları eski formuna kavuşturmanın yolu…

Marullarınız soldu mu? Onları atmadan önce bu haberi okuyun! Bilim insanları, soğuk su ve buzun gücünü kullanarak solmuş marulları yeniden canlandırmanın bir yolunu keşfettiler. Bu basit yöntemle marullarınızı birkaç saat içinde çıtır çıtır bir hale getirebilirsiniz.

UYGULAMASI KOLAY:

Solmuş marullarınızı soğuk suyla dolu bir kaseye koyun.

Kaseye birkaç buz küpü ekleyin.

Marulları 15-20 dakika suda bekletin.

Marulları sudan çıkarın ve kağıt havlu üzerinde kurulayın.

solmus-marulu-canlandirma-2.jpg

MARULLARINIZ GÖZ AÇIP KAPAYINCAYA KADAR CANLANACAK:

Bu basit yöntemle marullarınızdaki hücreler yeniden canlanacak ve marullarınız eski canlılığını geri kazanacaktır. Buzdolabınızdaki her solgun yaprağa yeni bir hayat verebilirsiniz.

EVDEKİ HERKESİ ŞAŞIRTIN:

Bu pratik çözümle ailenizi ve arkadaşlarınızı şaşırtabilirsiniz. Solmuş marullarınızı atmak yerine, onları sofranızın yıldızı haline getirin.

solmus-marulu-canlandirma-1.jpg

BİLİMSEL AÇIKLAMA:

Soğuk su ve buz, marul hücrelerinin turgor basıncını yeniden kazanmasına yardımcı olur. Turgor basıncı, hücrelerin suyla doluluk oranı ve sertliği ile ilgilidir. Bu basınç arttıkça marullar sertleşir ve canlılığını geri kazanır.

solmus-marulu-canlandirma-3.jpg

BUZDOLABINIZDAKİ HER SOLGUN YAPRAĞA YENİ BİR HAYAT VERİN:

Artık solmuş marullarınız için endişelenmenize gerek yok. Bu basit yöntemle onları yeniden canlandırabilir ve sofranızda lezzetli ve sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Editörün notu: Bu yöntem sadece solmuş marullar için geçerlidir. Çürümeye başlamış veya bozulmuş marullar için kullanılamaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN