Çamaşır makinesine beyaz sirke eklersek ne olur? İşte beyaz sirkenin çamaşır makinesi üzerindeki inanılmaz etkileri

Çamaşır makinesine beyaz sirke eklersek ne olur? İşte beyaz sirkenin çamaşır makinesi üzerindeki inanılmaz etkileri

Çamaşır makinesine sirke eklemenin faydalarını öğrenmek ister misiniz? Kıyafetlerinize son derece iyi gelecek bu yöntemi mutlaka deneyin. İşte çamaşır makinesine sirke eklemenin inanılmaz etkileri.

Çamaşır makinenize hiç beyaz sirke eklediniz mi? Cevap hayır ise o zaman şimdi denemek isteyebilirsiniz! Sirke hem çamaşırlarınız hem de makineniz için gerçekten iyidir, bu yüzden gerçekten beyaz sirkenin inanılmaz faydalarına sahip olacaksınız. Ayrıca, sirke oldukça ucuz bir üründür ve kendiniz için büyük bir şişe satın alabilirsiniz. Çamaşır makinenize sirke eklemenin sekiz büyük faydasının bir listesini hazırladık.

Evlerimizde çamaşır deterjanı şişesinin yanında her zaman bir şişe beyaz sirke bulundurmak için 8 neden.

MAKİNE

Çamaşır makinesinin plastik kenarlarını silmek için beyaz sirke ve temiz bir bez kullanın. Bunu yaparak kötü kokuları, pislikleri ve olası küfleri ortadan kaldıracaksınız. Makineye yarım şişe sirke dökün ve en yüksek devirde çalışmasına izin verin. Bu, makineyi dezenfekte edecek ve kalan kötü kokulardan kurtulacaktır.

1-011.jpg

BEBEK GİYSİLERİ

Bir bebeğin cildi çok hassastır ve parfüme kötü tepki verebilir. Bebeğinizin hassas cildini koruyun ve çok sayıda bebek kıyafeti yıkarken çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölmesine bir fincan beyaz sirke koyun. Giysilerde çok fazla leke varsa, eşit miktarda ılık su ve sirke ve bir çay kaşığı kabartma tozu içeren bir bulaşık kabına da batırabilirsiniz. Sirke idrar kokusunu da ortadan kaldıracaktır.

HAYVAN KILI

Çamaşır makinenize sirke ekleyerek hayvan kılları giysilerinize kolay kolay yapışmaz. Köpek veya kedi gibi evcil hayvan olarak tüylü bir arkadaşınız varsa bu idealdir.

YUMUŞAK BATTANİYELER VE PANTOLONLAR

Beyaz sirke ideal yumuşatıcıdır! Hala biraz sert hissettiren yeni bir kot pantolonunuz var mı? Bunları makinede yıkayın ve yumuşatıcı olarak sirke kullanın. Kot pantolon giymenin çok daha rahat olacağını fark edeceksiniz! Battaniyeleri yıkarken makineye biraz sirke eklerseniz de güzel ve yumuşak olur. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var: sirke geride koku bırakmaz, ancak çamaşırlarınızın taze kokmasını sağlar!

2-006.jpg

KOKULAR

Çamaşır makinenize sirke eklerseniz ter, idrar veya küf kokusu gibi kötü kokuların hiç şansı olmaz.

ELDE YIKAMA

İç çamaşırları ve narin çorapları elde yıkayın. Hafif bir el yıkama deterjanı ve iki çay kaşığı sirke ile biraz sabunlu su yapın. Sirke kokuları giderecek ve kumaşta sabun kalıntısı kalmamasını sağlayacaktır.

STATİK

Çamaşırlarınıza eklenen bir bardak sirke statik yapışmayı önleyecektir.

LEKELER

Sararmış giysilere veya meyve suyu, kahve veya idrardan kaynaklanan lekelere eşit miktarda su ve sirke karışımı uygulayın. Bunu bir gece bekletin ve ardından giysileri çamaşır makinesinden geçirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN