Depremde evin o bölgesine saklananlar kurtuldu! Uzmanlar açıkladı: Sakın o kısımlara saklanmayın

Depremde evin o bölgesine saklananlar kurtuldu! Uzmanlar açıkladı: Sakın o kısımlara saklanmayın

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depreminde 63 kişinin hayatını kurtaran Bursa Gürsü Belediyesi arama kurtarma ekibinden hayat kurtaran tavsiyeler geldi. Enkazdan sağ çıkarılan depremzede vatandaşların ve hayatını kaybeden depremzede vatandaşlarımızın dairenin en çok hangi bölümlerinde bulunduklarını tek tek anlattı. Peki evin neresinde saklanan kurtuldu? Depremde hangi bölümlerden uzak durmalıyız? İşte tüm detaylar...

Deprem anında saklanılacak yerler açıklandı!

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depreminde çalışmalar halen devam ediyor. Depremin 11. gününde de canlı olarak çıkartılan depremzedeler umudun bitmediğini gösteriyor. 10 ilimizi etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem ile birlikte 40 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Kilis, Malatya, Adana ve Diyarbakır illerimizde yıkıma sebep olan deprem felaketi sonrasında ülkemizde yas ilan edildi. Deprem bölgesine giden arama kurtarma ekipleri gece gündüz çalışarak adeta zamanla yarıştı.

36184800-1604078516-1604078882.jpg

Deprem anında uzak durulması gerekilen yerler!

Kahramanmaraş depreminde 63 kişiyi canlı olarak kurtarmayı başaran ve maalesef ki birçok vatandaşın cansız bedenine ulaşan Bursa Gürsu Belediyesi arama kurtarma ekibinden açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda yüzyılın felaketi olan depremde hayatını kaybeden vatandaşların veya en çok kurtarılan vatandaşların dairenin hangi bölümünde yer aldığı paylaşıldı. Kısa sürede büyük ilgi gören paylaşım sosyal medyada gündem oldu.

Gürsü Belediyesi Sivil Savunma Görevlisi Hafsa Özcü tarafından yapılan açıklamada en çok cansız bedenin çıktığı yerler paylaşıldı. Hafsa Özcü tarafından yapılan açıklamaya göre en çok cansız bedenin çıkarıldığı yer apartmanda bulunan merdiven boşlukları oldu. Aynı şekilde asansör boşlukları ve ev koridorlarında da cansız bedenlere ulaşıldı.

deprem-sirasinda-neler-yapmaliyiz-can-kurtaran-uyarilar.jpeg

Deprem anında hayat kurtaran yerler!

TRT Haber tarafından yapılan haber ile birlikte Gürsu Belediyesi Sivil Savunma Amiri Talha Şahin açıklamada bulundu. Deprem anına dair birçok konuya değinen Şahin elindeki verileri de açıkladı. Deprem anında en çok canlı çıkarılan vatandaşların koltuk kenarından çıktığını belirtti. 6 tane çocuğu koltuk kenarından sağ olarak kurtarıldığının altını çizdi. Fakat bu olayın çocukların daha küçük yer kaplamasıyla alakalı olduğunu düşünürken yetişkinlerde de aynı olayın yer aldığını belirtti.

Mutfakta yer alan buzdolabı ve çamaşır makinasının yanından da birçok kişinin çıkarıldığını belirten Talha Şahin bu olayın ise durumla alakalı olabileceğini belirtti. Enkaz altından canlı çıkan vatandaşlarımızın çoğunluğu koltuk kenarları ve sabitlenmiş eşyaların yanında uygun pozisyonları alanların olduğu öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN