Doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa bu yöntemi mutlaka deneyin! Hem eviniz sıcacık olacak hem de faturanız 100 TL düşecek!

Doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa bu yöntemi mutlaka deneyin! Hem eviniz sıcacık olacak hem de faturanız 100 TL düşecek!

Doğalgaz faturanız yüksek geldiyse bilmeniz gereken birkaç şey var. Vereceğimiz bir bilgi ile doğalgaz faturanızın en az 50 TL ila 100 TL daha düşük olacağını göreceksiniz.

Doğalgaz faturalarındaki artış son dönemde yükselişe geçti. İnsanlar faturaları yüksek olduğu için rahatsız oluyor. Yüksek enflasyon ve yüksek hayat pahalılığı hem gıda fiyatlarını hem de enerji fiyatlarını etkiliyor.

Önümüzdeki günlerde hava soğuyacak. Birçok şehir için de kar uyarısı yapıldı. Bilindiği üzere doğal gaz faturaları yaz aylarında kış aylarına göre daha düşüktür. Faturanızın yükselmesini istemiyorsanız, size vereceğimiz bu tasarruf bilgisine kulak verin. Faturalarınızı düşürebildiğiniz zaman, evinizi de çok daha iyi ısıtmış olursunuz. Tek yapmanız gereken size sunacağımız tasarruf önlemlerini uygulamak.

Uzman iimler yüksek gelen doğalgaz faturalarının ana sebebinin gözden kaçan bir takım hatalar olduğunu söylüyorlar. Bu hataları düzeltin ve farkı görün.

Doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa bu yöntemi mutlaka deneyin

Kış aylarında evinizi doğalgaz ile ısıtmama sorunu yaşanabilir. Kombi ateşlemesine rağmen çekirdekler yeterince ısınmıyorsa o zaman bir sorun var diyebiliriz. Koombininizde yapmanız gereken yasal düzenlemeleri yapmazsanız ısınma sorunu oluşabilir. Isınma probleminiz varsa kombinizi ısıtmak için reglajını ayarlayabilirsiniz.

REGLAJ NASIL AYARLANIR?

Bu ayar, ısıtma sisteminize bağlı olan petek vanalar kullanılarak yapılır. Öncelikle kombinize en yakın ve en uzak petekler sıralanır. Peteğinizde çift valf varsa bu ayarı alt valften yapmalısınız. Üst vanadan yaparsanız, açılıp kapatıldığı için ayarı bozarsınız. Bu nedenle en az kullanılan vanadan yapılması daha doğru olacaktır.

İlk olarak kombinize en yakın peteğin alt kısmında bulunan vanayı kapatıp bir tur açın. Ardından ikinci peteğe geçin ve vanayı tamamen kapatın ve iki kez açın. Hemen ardından kombiden uzakta olan 3. peteğinb vanasını tamamen kapatın ve 3 tur açın. Bu işleme son tarak kadar devam edin. Ayarlama sürecini tamamladığınızda işiniz biter. Böylece kovanınızdaki ısınma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa bu yöntemi mutlaka deneyin

Bu ayarı yaptığınızda kombinizin tarassruflu olarak kullanılabilfdiğini göreceksiniz. Düzenlemeleri ayarlamak konusunda endişeleriniz varsa, profesyonel yardım alabilirsiniz. Ancak bu ayarlama evde de kolaylıkla yapılabilir.

Bu uygulama ile faturanızda ayda 100 TL tasarruf edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN