Eski Boya Bir Yüzeyden Nasıl Çıkarılır? Dolaplarınızı ve Kapılarınızı Gıcır Gıcır Yapabilirsiniz

Eski Boya Bir Yüzeyden Nasıl Çıkarılır? Dolaplarınızı ve Kapılarınızı Gıcır Gıcır Yapabilirsiniz

Bir dairenin onarımı, yalnızca yüzeylerin yenilenmesiyle değil, aynı zamanda çekiciliğini yitirmiş eski kaplamaların kaldırılmasıyla da ilişkilidir. Örneğin, ahşap kapıları veya nadir bir büyükannenin dolabını boyamadan önce, eski boyayı çıkararak çok terlemeniz gerekir.

Eski boyayı çeşitli yüzeylerden çıkarmanın hızlı ve kolay bir yolu var mı? Uzmanların sizin için önerdikleri yöntemler işinizi bir hayli kolaylaştıracak.

UZMANLARDAN VE İŞİN USTALARINDAN ÖNEMLİ TAVSİYELER

1 : KAZIYABİLİRSİNİZ

En yaygın yöntem, ama aynı zamanda en çok zaman alan, boyanın mekanik olarak kazınmasıdır. Ve bu boya, birisi tarafından neyle kazınır: birisi kazıyıcı, bıçaklı biri, inşaat spatulası olan biri ve bazen boya o kadar sıkı oturuyor ki, dişlerinizle bile kemiriyorsunuz ve işler “bir çay kaşığıyla bir yılda” hareket ediyor. Bir inşaat spatulası ile eski duvar kağıdını duvarlardan çıkarmak kolay ve. Bunun en iyi seçenek olmadığına katılıyorum ve eski boyayı ondan çıkarmanın hemen başka bir yoluna geçeceğiz.

boya-sokme.jpg

2 : TAŞLAMA MAKİNESİ İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRACAK

İnşaat taşlama makinesi varsa kullanabilirsiniz. Ama sizi hemen uyarmak istiyorum - çok fazla toz olacak, aşındırıcı ciltler hızla tüketiliyor, ancak yine de bir spatula veya bıçakla kaşımaktan daha iyi, daha kolay ve daha hızlı. İşten önce koruyucu ekipman giymeyi unutmayın - maske, eldiven, gözlük. Ama bu da en iyi yol değil.

3 : YUMŞATICI BOYA KULLANABİLİRSİNİZ

Ustalar, bir spatula alıp eski yağlı veya emaye boyayı çıkarmadan önce, eski boyayı bir “yumuşatıcı” ile kaplayın. Boya "yumuşatıcı", kireç harcı ve soda külünden ( üç kısım seyreltilmiş kireç, bir kısım soda külü ) bağımsız olarak hazırlanabilir. Bu karışım boyalı yüzeye sürülür ve 10-20 dakika bekletilir . Bundan sonra boya kıvrılmaya başlayacak ve mekanik olarak kolay ve hızlı bir şekilde temizlenebilir. Bu boya çıkarma yönteminden sonra, ahşap yüzey deterjan kullanılarak su ile iyice durulanmalıdır.

eski-boya.jpg

4 : BENZİNDEN YARALANMAK İYİ FİKİR OLABİLİR

Birçok kişi eski yağlı boyaları çıkarmak için benzin ve aseton kullanır . Ancak, bu sıvılar zehirli olduğundan, yüzeyi yalnızca iyi havalandırılan bir alanda, hatta sokakta ve sadece bir solunum cihazında aseton ve benzinle tedavi etmek mümkündür. Ayrıca ahşap bir yüzeyi temizlemek için terebentin ve çamaşır sabunu solüsyonu kullanırlar .

5 : KİMYASALLAR İLE YIKAMAK DA MÜMKÜN

Beton, ahşap ve metal yüzeylerdeki eski boyayı çıkarmak için kullanılır, "eski boyayı yıkamak" olarak bilinen kimyasallardır . Bu tür yıkamalar, eski boyanın oturduğu çeşitli yüzeyleri işlemek için kullanılır. Bu tür araçlar, yıkamalar ucuz olmadığı için iş hacmi çok büyük olduğunda en iyi şekilde kullanılır. Şimdi satışta çok çeşitli kimyasallar var ve satın alırken, çeşitli incelemeler duyulduğu için önceden bir uzmana danışmak daha iyidir. Bu ilaçlarla çalışmadan önce solunum cihazı takmayı unutmayın.

firca.jpg

6 : SAÇ KURUTMA MAKİNESİ DE İŞE YARAYABİLİR

Eski boyayı farklı yüzeylerden çıkarmanın en popüler ve en güvenli yolu, bina saç kurutma makinesi kullanarak termal temizlemedir . Bir sıcak hava jeti boyayı yumuşatır ve aynı kötü şöhretli spatula ile kolayca çıkarılır, ancak unutmayın, zaten kolay ve hızlıdır. Ancak boyanın tutuşmaması ve yangın mağduru olmamanız için sıcak hava jetini uzun süre aynı yere yönlendirmemeye dikkat etmelisiniz. Böyle bir saç kurutma makinesi bir donanım mağazasından satın alınabilir.

7 : ÜTÜLEMEK DE İŞE YARAYABİLİR

Böyle bir saç kurutma makineniz yoksa alternatif olarak, çamaşırları ütülemek için kullandığınız ütüyü deneyebilirsiniz. Ütünün tabanına folyo koyabilirsiniz ve bu yöntem ile boya hızla yumuşar ve bir bıçak veya spatula ile kolayca sökülür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN