Hicri yılbaşı başladı mı? İşte dualı ve hadisli hicri yılbaşı mesajları ve sözleri

Hicri yılbaşı başladı mı? İşte dualı ve hadisli hicri yılbaşı mesajları ve sözleri

Ayın konumuna göre belirlenen ve İslam dünyasında kullanılan hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem'in 1. günü, miladı takvime göre 9 Ağustos 2021 Pazartesi gününe denk geliyor. Hicri yılın son gününü ve ilk gününü oruçlu geçirmek sevaptır. İşte, hicri yılbaşı resimli mesajları...

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem idrak ediliyor. İslam dininde Zilkade, Zilhicce ve Recep ile beraber kutsal sayılan Muharrem ayını ibadetle geçirmenin faziletleri bulunuyor. Bu yıl Muharrem ayının başladığını bildiren hilal, Asya kıtasının doğusundan itibaren görünmeye başlandı. Bolluk ve bereket timsali Aşure Günü de Muharrem ayının 10. gününde, yani 18 Ağustos 2021 Çarşamba günü idrak edilecek.

0820200738214377950.jpg

2021 HİCRİ YILBAŞI NE ZAMAN?

Hicri yılbaşı bu yıl 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü başladı. Hz. Muhammed ve Müslümanlar'ın Mekke'den Medine'ye hicret ettiği gün, İslam aleminde hicri takviminin başlangıcı olarak kabul edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın hesaplamalarına göre, hicri takvimin ilk ayı olarak kabul edilen Muharrem ayının ilk günü başladı. Hicri 1443 yılı, miladi takvime göre 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü başladı.

Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret (göç), tarihte yeni bir sayfa açtı. Hz. Ömer'in halifeliği döneminde hicretin yapıldığı gün, Hz. Ali'nin teklifi ile hicri takvimin başlangıcı ilan edildi. O günden bu güne İslam aleminde Muharrem, hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edildi.

Müslümanlar için dönüm noktası olan hicret, Allah'a ve onun kutlu elçisi Hz. Muhammed'e gönülden bağlılığın bir ifadesi; hakikate, ilme, hakka, irfana ve medeniyete yapılan en önemli yolculuktur.

Hicret, Allah rızası için maldan, mülkten, diyardan, yardan, evlattan, babadan, anadan, hatta candan vazgeçmenin ibretlik ve zor hikayesidir. İslam dininde rahmet yüklü mesajların bütün dünyaya ulaştırması için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Öyle ki İslam'ın tebliğ edilmesi, hicreti doğurdu ve hicret ise tebliği yoğurdu. Hicret, Müslümanlar için bir milat oldu.

0820200738334376104.jpg

EN GÜZEL VE ANLAMLI HİCRİ YILBAŞI MESAJLARI

* Rabbim tüm İslam aleminin umduklarına nail ve korktuklarından emine olmasını nasip etsin. Hicri yılbaşınız mübarek olsun.

* Allah geçmiş yılımızda hakkımızda şefaatçi, gireceğimiz bu yeni yılda da hakkımızda hayırlı mübarek kılsın inşallah. Hicri yılınız mübarek olsun.

* Yeni yılın en güzel müjdeler, en güzel sürprizlerle kapınızı çalması ve yeni yılı tüm dünyaya ümit saçan gülücüklerle karşılamanız dileğiyle...

0820200738484373410.jpg

* Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile Hicri yılbaşınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

* Yüce Allah, hepimizin yar ve yardımcısı olsun! Hicri yılbaşınız hayırlı olsun.

* Rabbim, tüm İslam alemine, sonsuz hazinesinden güzellikler bahşetsin! Hicri yılbaşınız hayırlı olsun.

0820200739034371196.jpg

* Yeni yılın sağlık mutluluk ve başarı dolu geçmesini dilerim. Her günün bir diğerinden daha keyifli geçsin. Yeni yılınız kutlu olsun.

* Bir yıl daha geçti. Mutluluğunun ömür boyu devam etmesini, yaşantında hiç bir şeyin seni üzmemesini diler ve yeni yılını candan kutlarım.

* Hicri yeni yılımızın Ümmete, kendimize, toplumumuza 'diriliş' olmasını Cenab-ı Haktan dilerim!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN