Hızlı filizlenen patatesler geride kaldı! Bu yöntemle daha uzun süre patates saklayabilirsiniz

Hızlı filizlenen patatesler geride kaldı! Bu yöntemle daha uzun süre patates saklayabilirsiniz

Filizlenmeden daha uzun süre saklanan patateslerin sırrı çözüldü. Bu formülü uygulayan herkes daha uzun süre taze patates yiyebilecek. İşte daha uzun süre patates saklamanın pratik yöntemi…

Her mutfağın olmazsa olmaz sebzelerinden biri olarak karşımıza çıkan patates hemen hemen birçok yemeğin içerisinde kullanılmaktadır. Hem ana yemek olarak hem de alternatif olarak kullanılabilen yardımcı ürünler arasında görülen patatesteki en büyük problem kısa sürede filizlenmesidir. Daha uzun süre taze patates tüketmek için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte daha uzun süre patates saklamanın pratik yöntemi…

PATATESLERİN FİLİZLENDİ DERDİNE SON!


Yanlış saklanan patatesler kısa süre içerisinde filizlenmektedir. Bu durum patatesin yarardan çok zarara dönüştürürken birçok kişi bu sorunun önüne geçmek için farklı alternatifler deniyor. Patatesi uzun süre ve sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için uygulayabileceğiniz basit yöntemler bulunmaktadır.

filizlenen-patates.jpg
Uzun yıllar sağlıklı bir şekilde patateslerin muhafaza etmek için muhafaza ettiğiniz alanın içerisine bir miktar adaçayı ekleyiniz. Ortamın dengede kalmasına yardımcı olan Adaçayı patateslerin de daha geç filizlenmesini sağlayacaktır.

Adaçayının içerisinde bulunan antioksidan ve antimikrobiyal bileşenler patatesin çürümeden uzun süre sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlamaktadır. Bu yöntemi uygulayarak patateslerinizin filizlenme süresini uzatabilirsiniz. Bu sayede Hem daha uzun bir kullanım hem de daha sağlıklı bir yaşam elde etmiş olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN