Karakter analizi yapan kişilik testi: Bu kişilik testi gerçekten kim olduğunu ortaya çıkaracak!

Karakter analizi yapan kişilik testi: Bu kişilik testi gerçekten kim olduğunu ortaya çıkaracak!

Seyahat planlarınızı spontane mi yapıyorsunuz yoksa güzergahınızı bir ay önceden mi oluşturuyorsunuz? Seyahat şekliniz kişiliğiniz hakkında çok şey ortaya çıkarabilir.

Seyahat etmek kimileri için bir hobi, kimileri için bir tutku, kimileri içinse bir angaryadır. Ama herkes seyahat ediyor. Fiziksel olarak yetersiz değilseniz, hayatınızın bir noktasında seyahat etmiş olmalısınız.

Yolculuktaki davranışlarınızı hatırlıyor musunuz? Mutlu, endişeli, sıkılmış veya sadece kayıtsız mıydınız? Bir seyahatte nasıl davrandığınız, kişiliğinizle ilgili her şeye sahiptir. İnsanlar seyahat etmeyi farklı şekillerde deneyimlerler. Bazıları bundan hoşlanır, bazıları bundan nefret eder. Bazıları seyahatlerini dikkatlice planlarken, diğerleri sadece bir çanta hazırlar ve ayrılır. Seyahat tarzınız, ne sıklıkla seyahat ettiğinizi ve favori destinasyonlarınızı doğrudan etkiler.

Kontrol etmeniz için bir grup seyahat kişilik tipiyle buradayız. Spontane bir gezgin mi yoksa titiz bir planlayıcı mı olduğunuzu öğrenmek için okumaya devam edin.

NE TÜR SEYAHAT KİŞİLİĞİNE SAHİPSİNİZ?

1-001.jpg

KENDİLİĞİNDEN GEZGİN

Spontane gezginler, deniz fırtınasındaki sallar gibidir; dalgalar onları nereye götürürse oraya giderler. Eğer böyle bir insansanız, plan yapmaktan ve zaman sınırlamaları ile kendinizi kısıtlamaktan nefret edersiniz. Sık sık geç kalıyorsun ve her zaman hareket halindesin. İster iş, ister arkadaşlık, ister ilişkiler olsun, herhangi bir senaryoya uyum sağlamakta zorlanıyor ve her zaman yeni bir şeyler arıyorsun. Bir şeyleri fazla düşünmezsiniz ve sadece bir şeyler yapmak istediğinizde ortaya çıkarsınız.

2-002.jpg

NEVROTİK AŞIRI DÜŞÜNEN

Seyahat etmeyi seviyor ama endişelenmeyi bırakamıyor musunuz? Bu yaygın bir seyahat kişilik tipidir ve birçok insanda bulunur. Kendinizi nevrotik bir aşırı düşünür olarak tanımlarsanız, yedek planlar için yedek planlar yaparsınız. Vahşi bir hayvan tarafından yenilmekten veya bir heyelanda mahsur kalmaktan endişeleniyorsunuz. Pasaportunuzu kaybedeceğinizden ve bir daha asla eve dönemeyeceğiniz için endişeleniyorsunuz. Hatta odanıza kilitleneceğinizden ve kimsenin sizi bulamayacağından endişe ediyorsunuz. Seyahat etmekten keyif alırken, aşırı düşünmeniz bazen keyfinize engel olabilir. Bu tür insanlar için seyahat etmenin en iyi yolu, rahatlayabilmeleri için bir partnerle veya bir grupla seyahat etmektir.

3-001.jpg

TİTİZ PLANLAYICI

Aşırı düşünen ve planlayan arasında bir fark var. Birincisi çok fazla endişelenirken ikincisi sadece düzenlemeyi sever. Eğer titiz bir planlamacıysanız, listeler yapmayı, masanızı düzenlemeyi, güzergahlar yapmayı ve gönülden takip etmeyi seviyorsunuz. Bazıları, planlamanın seyahat eğlencesinden uzaklaştığını iddia edebilir, ancak bu tamamen doğru değil. Planlayıcıysanız, eğlenceye değer vermediğiniz anlamına gelmez; zamana daha çok değer verdiğiniz ve önceden plan yapmayı sevdiğiniz anlamına gelir. Bu kural işiniz ve ilişkileriniz için de geçerlidir.

4-002.jpg

GEVŞEYEN İÇİNE DÖNÜK

Yalnız seyahat etmeyi ve kalabalık turistik yerlerden kaçınmayı mı tercih edersiniz? Muhtemelen tipik bir içe dönüksün. Doğanın tadını çıkarmayı, tek başınıza uzun yürüyüşler yapmayı ve güzel yerlerin dinginliğinde güneşlenmeyi seviyorsunuz. Diğer insanların yanında anti-sosyal veya gergin değilsiniz, sadece kendi teninizde çok rahatsınız ve kendi başınıza eğlenebiliyorsunuz. Rahat bir kişiliğiniz var ve kaygısızsınız. Ancak sık sık düşük özgüven nöbetlerinden de muzdarip olursunuz. Yaratıcısınız, empatiksiniz ve insanlara açılmak için zaman ayırıyorsunuz.

5-001.jpg

ÖZGÜR RUHLU DIŞADÖNÜK

Tek kişilik bir oda yerine kasıtlı olarak gruplar halinde seyahat etmeyi veya bir pansiyon rezervasyonu yapmayı seçerseniz, dışa dönük bir insansınız. Yeni insanlarla tanışmayı ve arkadaş edinmeyi seviyorsunuz. Çevrenizdeki herkesi rahatlatan, sıcaklık ve mizah dolu çekici bir kişiliğiniz var. Eğlencelere karışmayı seviyorsunuz ve dikkat çekici birisiniz. Ayrıca iş yerinde harika liderlik becerileriniz var ve benzer düşüncelere sahip kişilerden keyif almaya meyillisiniz. Seyahat ederken, hareket halindeyken bir şeyler yaparsınız ve yerel halkla konuşmamaya dayanamazsınız.

6.jpg

HEYECAN ARAYICI

Heyecan arayanlar sadece canlı hissetmek için seyahat ederler. Keşfetmeyi ve risk almayı severler. Onların birinci önceliği zevktir. Bu nedenle, tarihi yerler veya dini yerler, onları sıktıkları için bu tür insanlar için gitmeme eğilimindedir. Siz de heyecan arayan biriyseniz, orada ne kadar eğlenebileceğinize bağlı olarak seyahat hedeflerinizi seçme şansınız vardır. Dışa dönüksün ve aktif kalmayı seviyorsun. Hayalinizdeki hedefler arasında paraşütle atlama, bungee jumping ve nehir raftingi yer alıyor.

7.jpg

KÜLTÜR AŞIĞI

Kültür severler, diğer kültürler için büyülenerek seyahat ederler. Bir gezide ilk bakacağınız yer muhtemelen plajdan ziyade bir müze ya da tarihi mekandır. En gözde turistik yerleri ziyaret edip eve gitmek yerine, yerleri derinlemesine keşfetmeyi seviyorsunuz. Yerlilerle konuşmayı, yerel mutfağın tadını çıkarmayı ve daha az bilinen sokaklarda dolaşmayı seviyorsunuz. Son derece yaratıcısınız, sosyal olarak farkındasınız ve soyut kavramlar hakkında düşünmekten zevk alıyorsunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN