Kavurucu sıcaklara serinleten çözüm: Kara erik hoşafı

Kavurucu sıcaklara serinleten çözüm: Kara erik hoşafı

Sıcak havanın etkisini artırmasıyla birlikte insanlar serinlemek için gün içinde çeşitli çözüm yolları arıyor. Özellikle sıvı tüketerek serinlemek isteyenler için uzmanlardan farklı öneriler gelirken, Dr. Fevzi Özgönül hem sağlıklı hem ferahlatıcı kara erik hoşafını tavsiye etti.

Yaz sıcakları bastırdıkça insanlar bunalıyor ve öyle ki kimi noktalarda nefes almakta dahi zorluk yaşıyor. Bu kadar etkili yaz sıcaklarında vücudun su ihtiyacını karşılamak için bol sıvı tüketimi büyük önem taşıyor. Dr. Fevzi Özgönül, ev yapımı hoşafın tam bir vitamin deposu olduğunu vurgularken, özellikle yaşlanmaya karşı da yaz aylarında sık sık tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yazın sıcaklıkların çok arttığı dönemlerde çok terlemeden kaynaklı vücudumuzda su ve mineral kaybı oluşur. Kaybedilen su ve mineralleri vücudumuza yeniden kazandırmak için muhakkak sıvı tüketimini artırmamız gerekiyor.

SICAKLARA KARŞI EN SAĞLIKLI TERCİH KARA ERİK HOŞAFI

Yaz sıcaklarında kaybedilen sıvı ve vitamin ihtiyacını geri kazanmak için en etkili yolun sıvı tüketimini artırmak olduğunu söyleyen Dr. Fevzi Özgönül, bu sıvıların sağlıklı olması gerektiğinin altını çizerek hoşaf tüketimini önerdi.

yeni-proje-15.jpg

Özgönül, "Su içemiyor veya arada su dışında bir başka alternatif arıyorsanız size hoşaf önerelim. Diğer tüm alternatif içecekler ile karşılaştırıldığında hem kendinizin hazırlayabileceği, doğal ve en önemlisi içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral içerdiği için asırlardır, kullanılan hoşafı tekrar hatırlama zamanımız geldi de geçiyor bile. Kimisi taze meyveden yapılana komposto, kuru meyveden yapılana hoşaf dermiş ama bence biz Türk halkı olarak hepsine hoşaf deriz. Birçok hoşaf tarifi vardır. Bunlar arasında en yaygın kullanılanı kara erik hoşafı. Kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucudur. Vücuda giren ve kendi ürettiğimiz serbest radikal dediğimiz zararlı maddeleri en iyi temizleyen yiyeceklerin başında ise kuru erik gelir." diyerek kuru erik hoşafının serinletirken aynı zamanda sağlık açısından da faydalı olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN