Maliye Bakanlığı yılın büyük memur alımını duyurdu! Yaş, KPSS, eğitim şartını taşıyanlara müjde: Bakan Nebati duyurdu

Maliye Bakanlığı yılın büyük memur alımını duyurdu! Yaş, KPSS, eğitim şartını taşıyanlara müjde: Bakan Nebati duyurdu

Yaşadığımız felaketlerin ardından, milyonlarca vatandaş iş sıkıntısı yaşamaktadır. Birçok kurum ve kuruluş işsiz vatandaşlar için istihdam projeleri yapıyor. Bir iş haberi de Hazine ve Maliye bakanlığından geldi. İşte detaylar…

Milyonlarca işsiz vatandaşın yüzünü güldürecek istihdam haberi Hazine ve Maliye Bakanlığından geldi. Birçok işsiz insana umut olacak bu iş için detaylar haberimizde…

iş

HMB VE GİB 2023 YILI 3220 MEMUR PERSONEL ALIMI İLANI? ŞART VE KONTENJANLAR

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur istihdamı yapacaktır. Bakan Nebati yapılacak olan kontenjan ayrıntılarını paylaştı. Şartlar ve Kontenjanlar nelerdir? GUY personel alımı koşulları nelerdir?

Hazine Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı, memur ve personel alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanlığı Memur ve Memur Alım İlanı yayınladı. Bakan Nureddin Nebati'nin son dakika açıklamasına göre, bakanlığın eksikliklerinin giderilmesi için 3 bin 220 memur ve personel alımı yapılacak. Detaylar haberimizde...

3220 MEMUR VE PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir idaresi Başkanlığı memur alımı yaptığını açıkladı. Gelir İdaresi Başkanlığı 2.750 memur alacağını ve Memur ve Bakanlık 470 memur alacağını söyledi. İşte kontenjan ayrıntıları:

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI MEMUR ALIMI KONTENJANLARI:

360 Defterdarlık Uzman Yardımcısı,

40 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı,

10 Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı,

40 Muhasebe Denetmen Yardımcısı,

20 Hazine Avukatı,

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MEMUR ALIMI KONTENJANLARI:

50 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı,

2700 Gelir Uzman Yardımcı,

BAKAN NUREDDİN NEBATİNİN AÇIKLAMASI:

iş

BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Genel olarak HMB ve GİB memur alımı yapılırken başvuru yapacak adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki şartlar aranır. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi genel özellikler aranacaktır.

YAŞ ŞARTI:

1 Ocak 2022 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1987 tarihinden sonra doğmuş olmak).

KPSS ŞARTI NE OLACAK?

Adayların 2021 veya 2022 yılında işe alınan memurlarda KPSS derece türünden en az 70 puan almış olması gerekmektedir.

5 ŞEHİR TERCİH HAKKI VERİLECEK!

Gelir İdaresi Başkanlığı 5 şehir seçebilir. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar tercih ekranında KPSS-A puanlama sırasına göre beş il seçebilirler. Devlet önceliği KPSS puanını takip eden bir değerlendirmeye göre belirlenir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Nureddin Nebati, başvuru sürecine ilişkin bilgi paylaşmadı. Bu kapsamda başvuruların Mayıs ayında başlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN