Netflix Türkiye raporunu paylaştı: Atatürk'ün "Türk halkına izletilmesin" dediği film en çok izlenenler listesinde!

Netflix Türkiye raporunu paylaştı: Atatürk'ün "Türk halkına izletilmesin" dediği film en çok izlenenler listesinde!

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (14-20 Kasım) listesini yayınladı. Listede Atatürk'ün "Türk halkına izletilmesin" dediği filmin yer alması ise herkesin dikkatini çekti.

ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (14-20 Kasım) listesini yayınladı. Yayınlanan listede Türkiye'deki Netflix kullanıcılarının en çok tercih ettiği yapımlarda belli oldu.

Akşam'da yer alan habere göre; Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi, Dark'ın yapımcılarının imzasını taşıyan ve 17 Kasım'da yayına girdikten sonra 'çalıntı' olduğu iddia edilen '1899' oldu.

'ÇALINTI' DİZİ İLK SIRADA

Netflix'in unutulmaz yapımı "Dark"ın yaratıcıları Jantje Friese ve Baran bo Odar tarafından geliştirilen, 1899'da New York'a doğru yola çıkan ve gizemli olaylarla rotasını değiştiren göçmen gemisini konu alan dizi, haftanın sadece yarısında yayında olmasına rağmen sekiz bölümden oluşan birinci sezonuyla liderliğe oturdu. Dünya genelinde 79,2 milyon saat izlenen dizi, 90 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer buldu.

1899'u, bir önceki haftanın lideri The Crown'un beşinci sezonu takip etti. 1991-1997 yılları arasına odaklanan sezon, globalde 84,3 milyon saat izlenerek 86 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Warrior Nun'ın ikinci sezonu bir basamak yükselerek haftayı üçüncü sırada kapattı. Ben Dunn'ın Warrior Nun Areala adlı çizgi roman karakterine dayanan dizi, bu hafta 27,7 milyon saatle globalde en çok izlenen beşinci İngilizce dizi oldu.

Film kategorisinde, kız arkadaşı tarafından terk edilen Semih'in geçmişle yüzleşirken yaşadığı zorluklar anlatan Kal (Don't Leave) iki basamak birden yükselerek zirveye yerleşti. Ozan Açıktan'ın yönettiği film, dünya genelinde 3,4 milyon saat izlenerek ilk haftasında dokuzuncu sıradan giriş yaptığı dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise bir basamak yükselerek sekizinci oldu.

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok | Netflix Resmi Sitesi

ATATÜRK'ÜN "TÜRK HALKINA İZLETİLMESİN" DEDİĞİ FİLM 10. SIRADA

Kal'ı haftanın son üç gününde yayında olmasına karşın globalde 33,3 milyon saat izlenen Hayaller Diyarı (Slumberland) takip etti. Başrollerini Jason Momoa ve Marlow Barkley'in üstlendiği film, 88 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı.

Emma Donoghue'nin aynı adlı romanından uyarlanan dönem filmi Mucize (The Wonder) ise haftayı üçüncü sırada kapattı. Dünya genelinde 26,1 milyon saat izlenen yapım, 83 ülkenin Top 10 listesinde yer buldu.

92 yıl aradan sonra ikinci kez filme uyarlanarak 28 Ekim'de izleyiciyle buluşan, Atatürk'ün "Türk halkına izletilmesin" dediği 'Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' filmi ise "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinde 10. sırayı aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN