Netflix'in izlenme rekorları kıran dizisi çalıntı çıktı! Senaryoyu öyle bir yerden çalmışlar ki duyanlar şoke oldu

Netflix'in izlenme rekorları kıran dizisi çalıntı çıktı! Senaryoyu öyle bir yerden çalmışlar ki duyanlar şoke oldu

17 Kasım'da ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix'te izleyiciyle buluşan ve yayınlandığı günden bu yana en çok izlenen yapımlardan biri olan 1899'da New York'a doğru yola çıkan ve gizemli olaylarla rotasını değiştiren göçmen gemisini konu alan '1899' dizisi hakkında ortaya atılan iddia herkesi şaşırttı.

ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix'te 17 Kasım'da izleyiciyle buluşan gizem ve korku dizisi "1899", yayınlandığı günden bu yana geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Netflix'in unutulmaz yapımı "Dark"ın yaratıcıları Jantje Friese ve Baran bo Odar tarafından geliştirilen dizi hakkında ortaya atılan iddia herkesi şaşırttı.

1899'da New York'a doğru yola çıkan ve gizemli olaylarla rotasını değiştiren göçmen gemisini konu alan ve son dönemin en başarılı yapımlarından biri olan '1899' dizisi hakkında ortaya atılan iddia herkesi şoke etti.

'ÇALINTI' İDDİASI

Brezilyalı çizgi roman yazarı Mary Cagnin, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada 1899'un 2016'da yayımladığı Black Silence'la (Kara Sessizlik) benzerliklerini ortaya koyarak dizinin 'çalıntı' olduğunu vurguladı.

"BLACK SİLENCE ÇİZGİ ROMANIYLA BİREBİR AYNI"

Brezilyalı yazar, dizinin yayınladığı romanla 'birebir' benzerlikler içerdiğini kaydederek "Şoktayım. 1899 dizisi 2016'da yayımladığım Black Silence çizgi romanıyla BİREBİR AYNI" dedi.

İki yapım arasındaki benzerlikleri anlatan Brezilyalı yazar, "Hepsi burada. Siyah piramit. Gemide ölümler. Farklı ırklardan oluşan mürettebat. Görünürde tuhaf ve açıklanamayan şeyler. Gözlerdeki semboller." açıklamasında bulundu.

1899 dizisine çalıntı suçlaması - 5

"BUNUN NASIL MÜMKÜN OLABİLECEĞİNİ MERAK EDİYOR OLMALISINIZ"

2017’de bir fuar için Almanya’ya çağrıldığını belirten Cagnin, yaşananları, "Bunun nasıl mümkün olabileceğini merak ediyor olmalısınız. 2017’de Brezilya Büyükelçiliği tarafından Avrupa’nın ünlü ve uluslararası fuarlarından Göteborg Kitap Fuarı’na davet edildim. Panellerde konuşmacı oldum ve Black Silence adlı çizgi romanımı sayısız yayıncı ve sektör paydaşlarına dağıttım. Yalnızca çizgi romanı değil, İngilizce versiyonunu da paylaştım" diyerek aktardı.

"TÜM GÜN AĞLADIM"

Yıllardır tek hayalinin dünyaca tanınan eserler üretmek olduğunu söyleyen Brezilyalı yazar, 1899'u gördükten sonra tüm gün ağladığını açıkladı.

Yaşanan olay sonrasında 'kalbinin kırıldığını' açıklayan Brezilyalı yazar, kendisine destek veren hayranlarına teşekkür ederken yasal sürecin de başladığını duyurdu.

İddialar hakkında henüz Netflix ya da Jantje Friese ve Baran bo Odar ikilisinden yanıt gelmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN