Eyüpsultan’ın milli mücadele ruhu masada

Eyüpsultan’ın  milli mücadele ruhu masada

Eyüpsultan Belediyesi’nin ‘100. Yılında İstiklal Harbi’ temasıyla düzenlediği 15. Uluslararası Eyüpsultan Sempozyumu, Eyüpsultan İlçe Müftülüğü’nde başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Eyüpsultan, ruhu olan, şairlerin rüyasını süsleyen bir şehrimiz. Eyüpsultan’ın İstanbul içinde ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu ruha sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bizim gibi büyük milletlerin bu gününü değerlendirirken, gelecek tasavvurunu net şekilde ortaya koyabilmelidir. Bu anlamda bu tür çalışmaları bir tür gelecek okuması olarak örülmesi gerektiğini altını çizerim. Bu çabaların her alanda güçlü Türkiye’nin bir çalışma atölyesi gibidir.” Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de, Eyüpsultan’ın İstanbul’un kadim şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Burada yapacağımız her şey tarihe not olarak düşülecek konular. Doğru yazarsak gelecek nesillere de doğru tarih ulaşır. Bu üç gün boyunca yedi oturum olacak. Yedi ayrı başlıkta değerli hocalarımız konularını ifa edecekler” diye konuştu. 27 Kasım’a kadar devam edecek sempozyumda ‘İstiklal Harbi’ sırasında Eyüpsultan ilçesinin Milli Mücadele dönemine katkısı tarihi bağlamda ele alınacak. Akademik ve verilere dayalı, ağırlığı tarih konulu birçok konu ele alınarak, uzmanlar ve akademisyenlerin katkısıyla tartışmalar gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN