Oyuncu Nur Sürer, son dönemde Yılmaz Güney hakkında yapılan eleştirilere sert sözlerle karşılık verdi. Güney’in Türk sineması için taşıdığı öneme dikkat çeken Sürer, geçmişte yaşanan bir olay üzerinden yapılan yorumların haksızlık içerdiğini savundu.
“52 YIL ÖNCEKİ OLAY ÜZERİNDEN YARGILIYORLAR”
Birsen Altuntaş’ın aktardığına göre Sürer, 52 yıl önce yaşanan bir cinayet üzerinden bugün yeniden tartışma açılmasını eleştirdi. “43 yıl önce hayatını kaybetmiş bir insanın hesabı bugün soruluyor. Üstelik bunu soran 21 yaşında bir genç” diyen Sürer, olayın arka planının sinema çevreleri tarafından bilindiğini ifade etti.
“BUGÜNÜN SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
Türkiye’de kadın cinayetlerine dikkat çeken oyuncu, yakın zamanda yaşanan kadın ölümlerini hatırlatarak, “Bugün kadınlar öldürülüyor, bunun hesabını kim soruyor?” sözleriyle eleştirilerin yönüne tepki gösterdi. Sürer, geçmişte yaşanan bir olayın sürekli gündeme getirilmesini doğru bulmadığını dile getirdi.
“YILMAZ GÜNEY BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇİZGİDİR”
Yılmaz Güney’in Türk sineması açısından önemine vurgu yapan Nur Sürer, “Biz sinemacılar için çok önemli bir insan. Her zaman söylüyorum, gururla söylüyorum; Yılmaz Güney bizim kırmızı çizgimiz” ifadelerini kullandı.
Sürer, söz konusu açıklamaları, Ceyda Akel, Gülhan Kadim ve Özlem Türkad’ın rol aldığı “Gaybubet Şehri” adlı oyunun sahnelendiği Kumbaracı50’de verdiği röportajda yaptı.
