Resimdeki hırsızı 15 saniyede bulabilirsen IQ seviyen 140'ın üstünde çıkıyor! Zekanı test et!

Resimdeki hırsızı 15 saniyede bulabilirsen IQ seviyen 140'ın üstünde çıkıyor! Zekanı test et!

Beyni keskinleştirmek için yapılan bu IQ testinde, resimde hangisinin hırsız olduğunu bulmaya çalışın. Sadece IQ'su yüksek olan insanlar hırsızı 15 saniyede bulabilir. Yapabilir misin?

Bu IQ testi, zeka bölümünüzü öğrenmenin eğlenceli bir yoludur. Zeka seviyeniz, bir problem gördüğünüzde verdiğiniz kararlara göre test edilecektir.

Bu zeka bulmacasını çözerken, analitik akıl yürütme becerilerini kullanarak sorunu cevaba taramalısınız. Zeka bulmacaları basit şeyleri daha ilginç hale getirir çünkü bu eğlenceli oyunlar yaratıcı düşünme ile çözülür.

kapak1-001.jpg

RESİMDEKİ HIRSIZIN KİM OLDUĞUNU BULABİLİR MİSİN?

Bu zeka bulmacasında bir çözüm bulmak için biraz farklı düşünmeniz gerekir çünkü yanıt hemen önünüzde olmayacaktır. Bu IQ Testinde, polisin hırsız olduğundan şüphelendiği resimdeki beş kişi arasından hırsızı belirlemeniz gerekiyor.

Yukarıdaki görselde 5 kişi arasından eylemlerine ve durumlarına göre hırsızın kim olduğuna karar verin. Hırsızın 5 dolandırıcıdan biri olduğu düşünülüyor. İsimleri Lou, Lo, La, Lee veya Liu. Polis, 5 kişi arasından birinin hırsız olduğunu söylüyor ve sizin yapmanız gereken bize hırsızın kim olduğunu söylemek.

HIRSIZI TESPİT ETTİN Mİ?

Soru: Polisin silahlı soyguncuları bulmasına yardım edebilir misin? Soyguncu mavi pantolonlu, düz çizgili şapkalı ve bıyıklıydı. Bir saat çaldı!

Bu soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor çünkü cevap oldukça basit ama karmaşık. Bilgin olsun, bu zeka oyununun cevabı sorunun hemen altında verilmiş, o yüzden fazla ileri gitme.

Resimdeki beş şüpheliye yakından bakarsanız hırsızı teşhis edebilirsiniz. Ayrıca hırsızın mavi pantolon giydiğini, düz çizgili şapka giydiğini ve bıyık giydiğini ve polisin belirttiği gibi bir saat çaldığını unutmayın.

ZEKA BULMACASI CEVABI

O halde, beş şüpheliden hırsızın kim olduğunu hep beraber tespit edelim:

Lou'nun şapkası zikzak (düz değil) çizgilerle süslenmiştir.
Lo, eli eksik olduğu ve kancası olduğu için saati tutamaz.
La'nın bıyığı aşağı yöne bakıyor.
Lee'nin eli saati çalamasın diye bandajlıydı.
Liu suçlu.

Yani, bu zihinsel sınavın cevabı, Liu'nun beş şüpheli arasında hırsız olduğudur.

2-009.jpg

Yukarıdaki IQ testi basit değil mi? Ancak zeka ve gözlem becerilerine hala ihtiyaç vardır. Tahsis edilen sürede bulmacaları çözmek yanal düşünmeyi gerektirir. Cevabı birkaç saniye içinde bulabilirseniz kesinlikle tatmin olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN