Sarı lekeleri anında söküp atıyor! İşte yorgan ve yastığınızda bulunan sarı lekeleri yok etmenin en kolay yolu

Sarı lekeleri anında söküp atıyor! İşte yorgan ve yastığınızda bulunan sarı lekeleri yok etmenin en kolay yolu

Yorganlar ve yastıklar bir kılıf ile kapatılsalar bile kolayca sarı lekeler biriktirebilir. Bununla birlikte, konu yatak takımlarını yıkamak olduğunda genellikle ihmal edilirler, peki lekelerini etkili bir şekilde çıkarmak için evde bir yorganı ve yastığı nasıl yıkarsınız?

Yorgan ve yastıklardan leke çıkarmayı bilmek, diğer yumuşak giysiler gibi doğal olarak gelmez. Boyutları, kalınlıkları ve dokuları sayesinde, farklı yorganlar özel yıkama talimatlarına sahip olduklarından, yorganların temizlik yaklaşımı daha fazla teknik gerektirir. Yorganınız büyük ve temizlemesi daha stresli olduğu için yorganınızdaki lekeleri çıkarmak neredeyse imkansız gibi görünebilir, ancak uygun temizleme yöntemini izleyerek yorganlarınız lekesiz olacaktır. Uzmanlar, sarı lekelerin nasıl oluştuğuna ve etkili bir yıkamanın nasıl yapılacağına dair pratik ipuçları paylaştı.

1-004.jpg

YORGAN VE YASIKLARDA BULUNAN SARI LEKELER

Temizlik uzmanları şunları söyledi: “Yorganınızın, özellikle beyaz veya hafif bir gölgede, zamanla sararması normaldir. Yorganlar, temas ettikleri sıvıları emer.

“Yorgan ve yastıklarda bulunan sarı lekeler vücut sıvılarından ve terden kaynaklanır. Losyon ve kremler de sarımsı renge katkıda bulunabilir.” Sarı lekelerle ilgili en sinir bozucu şey, onları çıkarmanın ne kadar zor olduğudur. Çamaşır suyuyla bile zorlu bir çaba olabilir.

Kendinizi yeni yıkanmış temiz bir yorgana sarmak dünyanın en güzel hislerinden biridir. Konfor rakipsizdir. Ancak bu sarı lekeler devam ederse temizlik tamamlanmış sayılmaz.

SARI LEKELERDEN KURTULMANIN EN KOLAY YOLU

Uzmanlar, sarı lekelerle mücadele etmek için beyaz sirke kullanılmasını tavsiye etti, ancak aynı zamanda kötü kokuları etkisiz hale getirmeye de yardımcı olabilir.

Yorganınızda ve yastıklarınızda bulunan sarı lekeler için beyaz sirke kurtarıcınız olabilir. Beyaz sirke, sarı lekelerin ötesinde, kan ve kahverengi lekeleri de etkili bir şekilde yok ederek pırıl pırıl olmasını sağlar.

2-004.jpg

NASIL UYGULANIR?

Eğer yorganınızdan veya yastığınızdan kötü bir koku geliyorsa, beyaz sirke bu kötü kokuları anında etkisiz hale getirebilir.

Bu yöntemi kullanmak ve lekeyi hızlı bir şekilde yok etmek için beyaz sirkeyi doğrudan hedefiniz olan bölgeye uygulayın. Ayrıca yorganı yaklaşık 30 dakika sirke içinde bekletebilirsiniz. Daha sonra, yorganı durulamak için soğuk su kullanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN