Selda Alkor'dan 'Dört Yapraklı Yonca' tepkisi: Onlar bana hep itici geldi

Selda Alkor'dan 'Dört Yapraklı Yonca' tepkisi: Onlar bana hep itici geldi

Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'in oluşturduğu "Dört Yapraklı Yonca"yı itici bulduğunu açıklayan usta sanatçı Selda Alkor, "Onlar bana hep itici geldi. Koskoca bir Türk sineması dört isme bağlanamaz. Emek verenleri çiğneyip geçmek çok ayıp" eleştirisinde bulundu.

Usta oyuncu Selda Alkor, Gökay Kalaycıoğlu’nun “360 Derece” programına konuk oldu. Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından olan Alkor; Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'ten oluşan Dört Yapraklı Yonca'yla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Girik'in arkasında ünlü yönetmen Memduh Ün olmasaydı buralara gelemeyeceğini savunan Alkor, 'Dört Yapraklı Yonca'yı sert bir dille eleştirdi.

'FATMA GİRİK'İN KARİYERİ MEMDUH ÜN'E BAĞLIYDI'

NTV'de yer alan habere göre; Fatma Girik'in kariyerini Memduh Ün'e bağlı olduğunu söyleyen Alkor, "O dönem birçoğunun arkasında çok büyük isimler vardı. Fatma Girik'in arkasında Memduh Ün olmasaydı acaba bu kadar iyi bir oyuncu olabilir miydi? Figüranlıktan bu hale gelmek mümkün değil. Memduh Ün yazdığı bütün senaryolarda en önemli rolü Fatma Girik'e verirdi. Bunlar bir tesadüf olamaz" ifadelerini kullandı.

1-015.jpgMemduh Ün, Fatma Girik

'KOSKOCA TÜRK SİNEMASI DÖRT İSME BAĞLANAMAZ'

Kalaycıoğlu'nun "O dönem piyasa bu kadar zalim olmasaydı o dört yaprak yonca seninle birlikte beş yapraklı olur muydu?" sorusu üzerine Alkor şunları söyledi:

"Zaten o Dört Yaprak Yonca ismi bana hep itici gelmiştir fakat bir şey diyememişimdir. Bircan bunu ortaya atarak çok sevdiği ablalarını bir araya getirdi. Ben Bircan'a (Bircan Usallı Silan) bunu yıllar önce söyleyerek gel benimle de çalış demiştim. O zaman olmadı nedense. Onların değerlerini, kıymetlerini bilmiyor değilim. Ben onları çok seviyorum, benim için de önemli. Ama koskoca bir Türk sineması dört isme bağlanamaz. Buraya çok emek vermiş ve zirveye çıkmış insanlar var. Onları çiğneyip geçmek çok ayıp. O dönemlerde projelere büyük isimlere verilir, kalanlar bize dağıtılırdı. Ben hayatımda sadece Senede Bir Gün'ü yakalayabildim. Onda da Türkan Şoray oynayacaktı ama galiba rahatsızlanmış. Rahatsızlanmasaydı bana kalmazdı. Ben 100'e yakın filmde rol aldım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN