Tüyleriniz diken diken olacak! Ölüm meleği veya dünyanın dört bir yanından 8 ürkütücü batıl inanç...

Tüyleriniz diken diken olacak! Ölüm meleği veya dünyanın dört bir yanından 8 ürkütücü batıl inanç...

Dünyada çok sayıda batıl inanç var, birçoğu onları gözlemlemeyenlere ölüm kehanetinde bulunuyor. Doğal olarak çoğumuz ciddiye almıyoruz. Ama öyle oluyor ki, bir tanesini duyduğunuzda, tamamen kafanıza takılmış durumda ve hatta istemeden de olsa buna inanmaya başlıyorsunuz.

1. ÖLÜM MELEĞİ 3 KERE GELİR KURALI

Ölüm bir değil, iki değil, üç kez gelir... özellikle de ünlüler söz konusu olduğunda. Bu batıl inanca göre, genellikle ünlü insanlardan oluşan bir gruptan biri ölürse, diğerleri onu takip eder.

Ne yazık ki, bir örnek için çok uzaklarda aramanıza gerek yok. 2015'in sonunda ve 2016'nın başında üç seçkin müzisyen birbiri ardına vefat etti: hard rock grubu Motörhead Lemmy Kilmister'in efsanesi (24 Aralık 1945 - 28 Aralık 2015), David Bowie (8 Ocak, 1947 - 10 Ocak 2016) ve Eagles gitaristi Glenn Fry (6 Kasım 1948 - 18 Ocak 2016) hayatlarını kaybettiler.

2. YASAK RENK KURALI

Çinliler kırmızı rengi severler, ancak özellikle ölüm söz konusu olduğunda buna çok dikkat ederler. Bu nedenle cenaze merasimlerinde ölülerini kırmızı giysiler giydirmekten kaçınırlar. Ölen bir kişi kırmızı elbiseli bir tabuta konursa, ahiret sınırını geçtiğinde hayalete dönüşeceğine inanılır.

Cenazelere katılanlar da kırmızı renkten uzak durmaya çalışıyor. Çin'deki yas töreninin sonunda, elden ele kırmızı bir iplik geçirmek gelenekseldir - kırmızı yasağın kaldırılması anlamına gelen bir ritüel. Bu kırmızı iplik, kötü ruhları kovmak için misafirhanelerde kapı kollarına da bağlanır.

olum-kelebegi.jpg

3. BİR KİBRİTTEN 3 SİGARA YAKMA KURALI

İşte sigarayı bırakmak için bir neden daha : Tek bir kibritten sigara yakan üçüncü kişiyseniz, öleceksiniz. En azından ölümle ilgili en yaygın batıl inançlardan biri bunu söylüyor.

Ne zaman ve neden ortaya çıktı, kimse kesin olarak bilmiyor. Birçoğu bunu Birinci Dünya Savaşı zamanlarına bağlıyor. Sonra düşmanın ilk ateşi fark edeceğine, ikinciye nişan alacağına ve üçüncüye ateş edeceğine inanılıyordu.

4. AYNALARA ÖRTÜ SERME

Viktorya döneminde aynaların ruhu yansıttığı düşünülüyordu. Bir kişi öldüğünde, ruhunu hapsetmemek için evde bütün aynaları bir bezle asmak adettendi. Perdeli aynalar aynı zamanda yas tutmayı ve toplumun maddi sorunlarından geçici olarak uzaklaştırılmayı simgeliyordu.

5. KUŞLARA DİKKAT

Kuşlar, birçok kültürde uzun zamandır ruh dünyası ile ilişkilendirilmiştir. Serçelerin ölülerin ruhlarını öbür dünyaya taşıdığına inanılır. Onlardan birini öldürürsen, bela bekle. Apaçiler, baykuşun yakın bir ölüm hayalini kurduğuna inanıyordu.

Bu gece kuşu, ölümünden kısa bir süre önce Roma imparatoru Antoninus Pius'un yatak odasının kapısına uçtu. Birçok insan evinize bir kuş uçarsa, bunun yakında aile üyelerinden birinin öleceği anlamına geldiğine inanır.

olum-kelebegi.jpg

6. KARA CADIDAN UZAK DURUN

Bu büyük tropikal güve, Meksika'da mariposa de muerte (ölüm kelebeği) olarak bilinir. Yakın zamanda ölen bir kişinin ruhunun, göründüğü eve geldiğine inanılıyor. Aynı zamanda hasta olan biri için yaklaşan ölümün bir alametidir.

7. DOĞUYA GİDİN

Birçok kültürde doğu doğum ve yenilenme ile, batı ise ölümle ilişkilendirilir. Bu nedenle mezarlıklarda insanlar başları doğuya gelecek şekilde gömülürler.

mezarlik.jpg

8. BİR MEZARLIĞIN YANINDAN GEÇERKEN NEFESİNİ TUTMAK

Bir şehir efsanesine göre, bir mezarlığın yanından geçerken nefesinizi tutmanız gerekir. Bu uyarıyı dikkate almazsanız, kötü bir ruhu soluyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN