Unun mucizevi etkilerine inanamayacaksınız! Yağ, kir, leke... Sadece 1 kaşığıyla pırıl pırıl oluyor

Unun mucizevi etkilerine inanamayacaksınız! Yağ, kir, leke... Sadece 1 kaşığıyla pırıl pırıl oluyor

Çok lezzetlerinin vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan un artık temizliklerinde vazgeçilmez malzemesi olacak. Birçok kişinin yalnızca pasta, börek yapmak için kullandığı unun mucizevi bir temizlik malzemesi olduğunu duyanlar şaştı kaldı. Temizlik yaparken mutlaka bir kaşık un ekleyin. İşte unun mucizevi etkileri…

Sofralarda nasıl mucizeler yarattığına bildiğimiz un, aslında temizlikte de mükemmel bir temizleyici olarak görev alıyor. Halı, koltuk, tekstil ürünlerinde mükemmel bir temizleyici olarak kullanılan un, özellikle yağlı lekelerin çıkarılmasında oldukça etkilidir. Unun kullanım alanlarını duyanlar şimdiden şaşırıp kaldı. Mucize etkilerini görenler şimdiye kadar nasıl kullanmadım demeye başladı. İşte unun mucizevi etkileri…

LEKE ÇIKARICI OLARAK KULLANILIR

Leke çıkarmada mükemmel bir ürün olarak görülen un, nem bağlama özelliği ile kıyafetlerdeki yağlı lekeleri anında çıkarırım. Yağ lekesi olan bölgeye biraz un serptikten sonra bir süre bekletiniz. Ardından onu çırparak giysileri çamaşır makinesine atınız.

unla-temizlik-yapmak.jpg

TUTKAL LEKELERİNİ ÇIKARMADA 1 NUMARALI ÜRÜN

Bir şey yapıştırırken elinize bulaşan tutkal lekesini çıkartmak için undan yararlanın. Biraz parmaklarınızı serpiştirdiğiniz un ile birlikte elinizi oluşturarak kolayca yapışkan lekesinden kurtulabilirsiniz.

YUMURTA KALINTILARINI TEMİZLER

Yemek yaparken mutfakta istenmeyen problemlerle karşılaşabilirsiniz. Yanlışlıkla kırdığınız ya da döktüğünüz yumurtayı temizlemek için undan yararlananın. Bağlayıcı bir özelliğe sahip olan un, yumurtanın kolay bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır. Yumurta dökülen alana biraz un serperek bir süre bekleyiniz. Ardından kağıt havlu ile aldığınız yumurtanın üzerinden bir de nemli bez ile geçiniz.

lekeler-nasil-cikarilir.jpg

ZORLU ŞARAP LEKESİNİ ÇIKARIR

Kıyafete dökülen şarap lekesini temizlemek oldukça zordur. Lekenin üzerine biraz un döktükten sonra bir süre bekleyiniz. Ardından tozu serpiştirerek kıyafetinizi ya da leke olan ürünü makinede yıkayınız.

KARTLARI TEMİZLERKEN KULLANIN

Oyun kartları üzerinde oluşan parmak izleri ya da yağ lekelerini temizlemek için unun mucizevi etkisinden yararlanın. Plastik bir poşet ya da kap içerisine un ekledikten sonra kıvam kazandırmak için birkaç damla su ekleyiniz. Daha sonra bu kap içerisine lekeli kartları ekleyerek avucunuzla ovuşturmaya başlayınız. Un kırıntıları kart üzerindeki lekeleri gidererek kolay bir temizlik sağlar. Ardından kartları temiz bir bez ile silerek kullanabilirsiniz.

mantar-nasil-yikanir.jpg

MANTAR ÜZERİNDEKİ KİRLERİ TEMİZLER

Son yıllarda oldukça mantarları temizlemekte popüler bir yöntem haline dönüşen un, gerçekten de kirleri yok ediyor. Mantarları bir plastik kap içerisine koyduktan sonra üzerine su doldurunuz. Ardından 2 yemek kaşığı unu suya ekledikten sonra iyice karıştırınız. Biraz beklettiniz mantarların üzerindeki lekelerin geçtiğini fark edeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN