Yumurtayı mangalda pişirmeyi denediniz mi? Yemeye doyamayacaksınız! İşte ızgara yumurta tarifi...

Yumurtayı mangalda pişirmeyi denediniz mi? Yemeye doyamayacaksınız! İşte ızgara yumurta tarifi...

Yaz aylarının vaz geçilmezi mangal kar üzerinde de yapılmaya devam ediyor. Mangalda sadece tavuk, et ya da sucuk mu pişiriyorsunuz? Tabi ki sebzeleri de denemişsinizdir. Patlıcan, biber, soğan, sarımsak ve hatta hatta mısır bile pişiriliyor. Peki mangalda hiç yumurta pişirmeyi denediniz mi? Denemediyseniz haydi ne duruyorsunuz?...

Şurada mangal mevsiminin bitmesine günler kaldı ama sezonu kaparken mangalda yumurta pişirmeye ne dersiniz? Sakın ha mangalda bir yumurta pişirmediğimiz kaldı demeyin. Mangalda pişen yumurtayı bir yediğinizde kara kışta bile mangal yakacaksınız. İşte ızgara yumurta pişirmenin püf noktaları...

Haşlanmış yumurtalara açık hava alternatifi olan ızgara yumurtalar, bir yemekte servis yapmak için harika bir garnitür ve taze bir yaz salatası için mükemmel bir öneri. Ayrıca gülünç derecede kolay yapılıyor. Sadece çiğ bir yumurtayı kabuğun içinde yaklaşık 10 dakika ızgaraya koyarsınız. Sonra bitti ve afiyet olsun.

yumurta.jpg

OCAKTA NE PİŞİRİYORSANIZ MANGALDA DA ONU RAHATÇA PİŞİREBİLİRSİNİZ

Izgara yumurtayı hayatımıza sokan isim Amerikalı bir ızgara meraklısı olan Kyle Hopkins, “Çoğunlukla ocakta veya fırında ne pişirirseniz ızgarada da pişirebilirsiniz” diyor.

Kyle Hopkins ızgarada yumurta pişirme serüvenini "bir akşam yemek hazırlarken salataya katılacak olan yumurtaları neden ızgara da denemiyorum" dediğini ve bu merakla yumurtaları ızgara da pişirmeye başladığını ifade etti.

yumurta-mangal.jpg

MANGALDA YUMURTAYI BİR DENEDİKTEN SONRA SÜREKLİ MANGALDA YAPACAKSINIZ

Kyle Hopkins'in bir gece denemek amacı ile yaptığı mangal yumurta kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Mangala konan yumurtalar kısa zamanda mükemmel derecde pişmiş ve hafif dumanlı, yarı yumuşak sarılı bir kıvam almıştı. Yumurtanın kabuklarında ızgara izleri bile oluşmuştu. Mangalda pişen yumurtalarda mangalın o is tadı da oluşmuş ve bu tad ayrı bir lezzet katmıştı. Mangalda pişen yumurtaların kabukları suda haşlananlara oranla daha kolay soyulmuştu.

mangalda-yumurta.jpg

IZGARA YUMURTALAR DA HAŞLAMA YUMURTALAR GİBİ KAYNAMAYA DEVAM EDER

Haşlanmış yumurtalar gibi, ızgara yumurtalar da ocaktan alındıktan sonra pişmeye devam eder, bu nedenle birkaç dakika buz banyosuna girmeleri gerekir, bu da soyulmalarını kolaylaştırır.

hadi sizin de bir mangalınız varsa neden denemiyorsunuz? Yalnız arada tavuk ya da et gibi ızgara teli üzerindeki yumurtaları çevirmeniz gerekiyor. Şimdiden başarılı denemeler ve afiyetler...


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN