Yılan Adası hangi ülkenin sınırları içerisinde, haritada nerede?

Yılan Adası hangi ülkenin sınırları içerisinde, haritada nerede?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, konumu araştırılan yerlerden birisi de 'Yılan Adası' oldu. Yılan Adası, Ukrayna'da mı Rusya'da mı bulunuyor, haritada hangi ülkenin sınırları içerisinde yer alıyor, Türkiye'ye uzak mı? Yılan Adası'nı hangi ülke işgal etti? İşte, Yılan Adası hakkında bilgiler...

Rus birlikleri tarafından işgal edilen Yılan Adası, 'Serpet Adası' olarak da bilinmekte ve Ukrayna sınırları içerisinde bulunmaktadır. Rusya-Ukrayna çatışmasından önce, Romanya-Ukrayna arasında gerilime ve anlaşmazlıklara sebep olan Yılan Adası, Karadeniz'de Tuna Deltası açıklarında bulunan bir adadır. Yılan Adası; Ukraynaca: Зміїний, Rumence: Insula Șerpilor adlarıyla bilinmektedir.

YILAN ADASI'NI KİM İŞGAL ETTİ?

Karadeniz'de Tuna Deltası açıklarında bulunan Yılan Adası veya Serpent Adası, 2004-2009 yılları arasında Romanya ve Ukrayna arasındaki sınır anlaşmazlığının bir parçasıydı. Yılan Adası çevresinde kıta sahanlığının toprak sınırları 2009 yılında Uluslararası Adalet Divanı tarafından şekillendirildi.

Yılan Adası, 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya tarafından işgal edildi.

Rusya kuvvetleri Yılan Adası'nı koruyan Ukraynalı askerlerin silah bırakmasını isterken, 13 asker teslim olmayı reddetti. Rus donanmasına ait gemi ateş açtı ve 13 askeri öldürdü.

YILAN ADASI HARİTADA NEREDE?

1-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN