Mehmet Ocaktan: AK Parti HDP konusunda MHP'ye bağımlı

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan sıcak gündemi canlı yayında yorumladı. Taşgetiren ve Ocaktan HDP'ye kapatma davasını ele aldı. AK Parti'nin bu konuda somut bir tavrı olmadığını dile getiren Ocaktan, "AK Parti HDP konusunda MHP'ye bağımlı durumda" dedi. Soylu'ya AK Parti içerisindeki bakışı değerlendiren Taşgetiren ise, "Süleyman Soylu AK Parti içerisinde belli ki ciddi rahatsızlık oluşturuyor" diye konuştu.

KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca'da gündemin ana başlıklarını değerlendirdi. Taşgetiren ve Ocaktan, HDP'ye açılan kapatma davasını, Soylu'ya AK Parti içindeki bakışı ve 14 Haziran'da Erdoğan ile Biden'ın karşı karşıya geleceği NATO zirvesini ele aldı.

"AK PARTİ MHP'YE BAĞIMLI"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP'nin kapatılmasıyla ilgili olarak ikinci kez yeni bir iddianame hazırlamıştı. Siyaset gündeminde tartışmalara yol açan HDP'yi kapatma davasını ele alan Taşgetiren, "Olay bana göre iç siyasette, bizim manevralarımızı ilgilendiren bir olay olmasının çok ötesinde, ülkenin güvenliği ile ilgili olan bir şey" dedi. Ocaktan ise, şunları ekledi:

"AK Parti'nin şu ana kadar somut bir tavrı yok. AK Parti HDP konusunda MHP'ye bağımlı durumda."

"SOYLU AK PARTİ'DE RAHATSIZLIK YARATIYOR"

Suç örgütü lideri olarak aranan Sedat Peker'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında iddiaları gündemde ve siyasette tartışmalara yol açmıştı. 25 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soylu'ya destek çıkması ise tartışılan diğer bir mesele olmuştu. Soylu'nun bir TV programında Sedat Peker'in iddialarına verdiği karşılık yetersiz görülmüştü. Bu olaylar üzerine Soylu'ya AK Parti içerisinde nasıl bakıldığı ise merak edilir oldu.

Ocaktan, "Benim bildiğim sayın Erdoğan geçmiş dönemlerde asla susmazdı ve Soylu da orada bir saniye bile kalmazdı" diyerek hem Erdoğan'a hem de Soylu'ya tepki gösterdi. Taşgetiren ise, "Süleyman Soylu AK Parti içerisinde belli ki ciddi rahatsızlık oluşturuyor" dedi.

"HUKUK YOK Kİ YARGI ADIM ATSIN"

Sedat Peker'in ifşaatlarını değerlendiren Ocaktan, hala bu konuda yargının sessiz kalmasını Türkiye'de hukuk sisteminin olmamasına bağladı. Ocaktan, "Ortada hukuk sistemi yok ki yargı adım atsın" dedi.

Ocaktan ve Taşgetiren, Peker'in iddiaların ile gündeme gelen, Demirören Grubun Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolar krediyi, geri ödeyip ödemediği tartışmasını da değerlendirdi. Taşgetiren, "Demirören'in elindeki gazeteler Ziraat Bankası'nın eline mi geçecek ya da devletleşecek mi? Nasıl bir çarpıklık bu?" diyerek Ocaktan ise, "Böyle durumlar vatandaşlara özgürlüğün ve hukukun değerin öğretiyor" sözleriyle durumu değerlendirdi.

"ABD İLE AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİSİ SÜRDÜRMEK ZOR"

14 Haziran'da gerçekleşecek olan NATO Zirvesi'nde Erdoğan ile ABD Başkanı Biden bir araya gelecek. Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin konuşulacağı ve karara varılacağı günü ele alan Taşgetiren, şunları söyledi:

"Ankara bu konuyu fevkalade önemsiyor, soğukluğun farkında. Böyle bir psikoloji ile gidiyor olmamız, diplomatik çevrelerde dezavantaj olarak değerlendiriliyor. İnsan hakları söz konusu olduğunda Amerika'yı, Avrupa'yı bir tarafa bırakalım insan hakları bize lazım."

Ocaktan, Türkiye'nin ABD ile olan ilişkilerinde kurumsal ilişki düzeyinde yönetmesi gerektiğini şu sözlerle dile getirdi:

"Türkiye Amerika ilişkileri Türkiye'nin ABD ile ilişkilerde kurumsal ilişkilere alışması gerekiyor. ABD ile şimdi ahbap-çavuş ilişkisi sürdürmek zor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN