DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu: Bahçeli istifa etmiyor insanları tehdit ediyor

Tribünler "Hükümet istifa" diye bağırırken, MHP Lideri Bahçeli Beşiktaş üyeliğinden istifasını açıklamıştı. Süleyman Soylu ise, "Spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler, devletin, milletin çabasına kulaklarını versinler" dedi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu KARAR TV'de, "Bu kadar büyük bir utanç olamaz! Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa etmiyor insanları tehdit ediyor. Bu kişi deprem bölgesine haftalar sonra gitti" ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında gündemin öne çıkan başlıklarını DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ile değerlendirdi. Dün akşam Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş'ın maçına, MHP Lideri Devlet Bahçeli'den sert tepkiler gelmişti. Beşiktaşlılar maç öncesi afetzede çocuklar için oyuncak satın aldı.

whatsapp-image-2023-02-27-at-10-06-53.jpeg

MHP Lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı ve "Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir." dedi. Bu konu üzerine DEVA Partili Yeneroğlu, "Deprem felaketi sonrası herhalde ilk istifa olsa gerek ama bu da yanlış gerekçeyle bir istifa oldu." şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-02-27-at-10-19-45.jpeg

"KIZILAY'IN HOLDİNG OLDUĞUNU ÖĞRENDİK"

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde bu yana haftalar geçti. STK'ların destekleri ise gündeme gelemeye devam ediyor. Kızılay'ın elindeki çadırları deprem bölgesini hızlıca yetiştirmek yerine 3 gün depolarda tuttuğu, sonrada parayla AHBAP'a sattığı ortaya çıktı. AHBAP Derneği'nin kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, FOX TV'de İlker Karagöz'le Çalar Saat'in konuğu oldu. Haluk Levent, Kızılay'ın devlet kurumlarına da çadırı parayla sattığını, kurumdan konserve de satın aldıklarını söyledi. AHBAP Başkanı sanatçı insanlar ölürken bekleyemeyeceklerini vurguladı. Bu konu üzerine Yıldıray Oğur KARAR TV ekranlarında şu ifadelere yer verdi: "Kızılay'ın bir holding olduğunu öğrendik! Baya çadır üreticisine dönmüş. Her yerde insanlar çadır ararken meğer Kızılay'ın hazırda bir müşterisi için yaptığı 2050 çadırı varmış. Ahbap, tanesini 22 bin liraya satın alınca bu çadırlar depodan çıkmış."

fgdfgdfgds.png

"DEVLET BAHÇELİ İNSANLARI TEHDİT EDİYOR"

KARAR TV ekranlarına canlı olarak bağlanan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifasını değerlendirdi. DEVA Partili Yeneroğlu, "Deprem felaketi sonrası herhalde ilk istifa olsa gerek. Bu da yanlış bir istifa oldu. İktidar ortağı yanlış tepki gösteriyor. Devlet Bahçeli çadır sorununa, hiçbir konuya söz söylemeyen... depremzedeler tuvalet bile ararken hiç sesini çıkarmadı. Deprem bölgesine 15 gün sonra uğrayan bir kişi. Bu kişi çıkıyor vatandaşın en temel hakkına gayri tepki gösteriyor. Bizimkilerin tek aklına gelen Beşiktaş kulübünden istifa etmek. Burada sadece istifa etmiyor insanları tehdit ediyor." şeklinde konuştu.

"VATANDAŞIN DEMOKRATİK HAKKI..."

MHP Lideri Devlet Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti konusunda sessizliğini bir süre korumuştu. Bu sessizlikle beraber tepkiler büyümüştü. DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ise çadır meselesinde bu konuya da değindi. DEVA Partili Yeneroğlu, "Sinan Ateş'in katledilmesine sesini çıkarmayan, 21. gün de insanların 'çadır' diye feveran ettiği bir ülke tablosuna söz söylemeyen, deprem bölgesine 15 gün sonra uğrayan Devlet Bahçeli, vatandaşın demokratik hakkını kullanmasına tepki gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

"BİZ TAMAMEN YETKİSİZ HALE GETİRİLDİK"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinden bu yana sahada olduklarını ifade etti. Kızılay'ın çadır krizinin gündeme gelmesiyle bölgedekilerle birebir görüştüklerini ifade eden DEVA Partili Yeneroğlu, "Kızılay'daki arkadaşlarla özelde görüştüğünüz zaman 'Biz tamamen yetkisiz bir hale getirildik, üzerimize düşeni yapıyoruz ama bizden fazla görünmememiz arzu ediliyor' diyorlar." şeklinde konuştu.

dfgvsdfdsfsdg.png

"UTANÇ VERİCİ BİR NOKTAYA GELDİK"

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede başta barınma ihtiyacı olmak üzere yaraların sarılması için çalışmalar devam ederken, Ahbap'ın Kızılay'ın iştiraki olan şirketten parayla satın aldığı çadırlar tartışma konusu oldu. Önce Ahbap ve kurucusu Haluk Levent'ten, ardından da Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan ortaya çıkan iddialara ilişkin peş peşe açıklamalar geldi. Bu konuyu KARAR TV ekranlarında konuşan DEVA Partili Yeneroğlu, "Yurtdışında her yerde stoklarda çadır var. Bari bunları alın, vatandaşa bunları da satın. 85 milyonun satın almasına sunsalardı, biz satın alsaydık da orada dağıtılsaydı. Böyle utanç verici bir noktaya geldik." şeklinde konuştu.

"BİR DAİREDEN YÜZDE 200..."

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremde son açıklanan resmi rakamlara göre 44 bin vatandaş hayatını kaybetti. Deprem felaketinde artçı depremlerde 11 ilde yaşanmaya devam etti. İnsanlar betonların altında yaşam mücadelesi vermeye çalıştı. Vatandaşların oturdukları binaların sağlamlığı tartışmasından dolayı gözaltılar yapıldı. DEVA Partili Yeneroğlu ise müteahitlerin para kazanması hususunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeneroğlu, "Ülkemizdeki bazı müteahhitlerle konuştuğumda 'Bir daireden yüzde 200'ün altında para kazanıyorsak, para kazanmamış kabul ediyoruz' diyorlar. Normalde bu işin ölçüsü yüzde 20, yüzde 30'dur." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN