Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu: Bugünkü müslümanlar islamı utandırıyor

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu KARAR TV'nin 'Yüzleşmek' isimli programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Karar yazarları Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Ziya Cömert'in sorularını yanıtlayan Bardakoğlu, "İslam dünyasının Hz. Peygamberi anlama konusunda yeterince özenli davranmadığı kanaatindeyim. Bugünkü müslümanlar islamı utandırıyor" ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

KARAR TV'nin 'Yüzleşmek' isimli programı bugün saat 11.30'da seyircisiyle buluştu. Youtube kanalında konuşan Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Gazze'deki katliama da dikkat çekerek 'insanlık' kavramına vurgu yaptı.

KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Ziya Cömert'in konuşmaları üzerine KARAR TV'nin seyircisinden de gelen soruları da yanıtlayan Bardakoğlu, "Örtülü dünyevileşme mi görsel Müslümanlık mı?, Sahabe nesline ve Asrı Saadete nasıl bakmalı?, 50 küsür İslam ülkesi ne durumda?, İnsanlar din konusunda yol ayrımında mı?, Dini anlamada tek hakikatçilik mi çok seslilik mi?" gibi başlıklar üzerinden konuşmasını sürdürdü.

yeni-proje-1-005.jpg

'HZ. PEYGAMBERİ ANLAMA KONUSUNDA ÖZENLİ DAVRANILMIYOR'

İslam dünyasını anlamak için yeterli özenin verilmediğinden söz eden Prof. Dr. Bardakoğlu, "Hz. Peygamberin getirdiği mesajı anlamak açısından, sahabe neslinin hayat anlayışını önemseriz ve kurucu nesil olarak görürüz ancak giydiği elbiseyi, evini, ilişki tarzını, ticaret tarzını bugüne taşımamız gerektiği anlamına gelmez bu. İslam dünyasının Hz. Peygamberi anlama konusunda yeterince özenli davranmadığı kanaatindeyim.Müslümanlığımızı İslama doğru yükseltmek zorundayız. Bugünkü Müslümanlar İslamın önüne perde oluyorlar ve dışarıdan bakanlar Müslümanlığın halini görüyor ama İslamı göremiyorlar" ifadelerine yer verdi.

'DİNİN ÖZÜNÜ DİRİ TUTABİLMEK ÖNEMLİ'

KARAR TV'de soruları yanıtlayan Prof. Dr. Bardakoğlu özellikle de dinin özünü yitirmemek için çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Bardakoğlu KARAR TV'deki konuşmasına şöyle devam etti:

"Peygamber efendimiz Veda Hutbesi'nde 'Sizden sonra öyle nesiller gelecek ki bazı şeyleri sizden daha iyi anlayacaklar' diyor. Hayatın değişkenliği, dini hitabın ekseninde var. Önemli olan değişen hayat şartları içinde dinin özünü diri tutabilmek.

Din, olaylar, olgular ve insanların yaşadıkları üzerinden anlatılıyor. İnsanlar o anlatılan olayların hepsini dinin içine kattı. Verilen örnekleri Allah katından verilen örnekler sanıyoruz. Örnek verilen olaylar tarihe ait olaylardır.

İslamı iyi anladığımız vakit tüm sorunlarımızın çözüleceğini düşünüyordum. Fark ettim ki insanların İslamı, Allah'ı anlama kapasiteleri, yaşadıkları hayat ve kendi dünyalarıyla iç içe. İnsan kendini geliştirecek birkaç adım atacak ki din de ona birkaç adım atsın"

yeni-proje-006.jpg

'DİN VE MÜSLÜMANLIK AYRIMINI YAPMAMIZ GEREKİYOR'

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu KARAR TV'nin Youtube platformuna gelen yorumları da değerlendirerek 'Din ve Müslümanlık' kavramını ele aldı. "Bu konuda bir ayrım yapılması gerekiyor" diyen Prof. Dr. Bardakoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Allah'ın gönderdiği din ve insanların yaşadığı Müslümanlık ayrımını yapmamız gerekiyor. Bu Müslümanlığa bakarak Allah'ın dini hakkında bir kanaat edinirsek, Allah'ın dinine hakaret etmiş oluruz.

Kuran'daki cihat ayetlerinin her birinin bir bağlamı var. Kuran kültürü ve bilgisi olmadan o ayetlerinden tüm dünyaya umumi bir çağrı şeklinde anlaşılması son derece yanlış."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN