Kerkük'te camiler yeniden açıldı

Kerkük'te camiler yeniden açıldı

Kerkük'te koronavirüs (corona virüs) nedeniyle kapatılan camiler yeniden açıldı. Irak'ta cami ve mescitler 16 Mart'ta ibadete kapatılmıştı.

Irak'ın Kerkük kentinde koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle mart ayında kapatılan cami ve mescitlerin bugün itibarıyla yeniden ibadete açıldığı belirtildi.

Kerkük'teki Sünni Vakfı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vakfa bağlı cami ve mescitlerin bugünden itibaren açıldığı belirtildi.

"BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK"

Açıklamada, Kovid-19'a karşı önlemlerin alınması çerçevesinde cami ve mescitlerin ibadete açılmasına dikkat çekildi.

Kerkük'ün Bağdat Yolu semtindeki Büyük Nur Camisi İmam ve Hatibi Ahmet Hurşit, cami ve mescitlerin ibadete açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Hurşit, camiye namaz kılmaya gelenlerin koronavirüs ile mücadele kapsamında oluşturulan kriz masasının talimatlarına mutlaka uyması gerektiğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN