Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Bambaşka bir lezzet olan Kıbrıs tatlısını hala denemediniz mi? Yumuşacık kreması ile ağzınız da enfes bir tat bırakacak olan, ayrıca keyifli dakikalar geçirmenize katkı sağlayacak Kıbrıs...

Bambaşka bir lezzet olan Kıbrıs tatlısını hala denemediniz mi? Yumuşacık kreması ile ağzınız da enfes bir tat bırakacak olan, ayrıca keyifli dakikalar geçirmenize katkı sağlayacak Kıbrıs tatlısını denediğinizde eminim sizler de çok beğeneceksiniz. Çocukların da çok sevdiği bu tatlıyı, ister kahvenin yanına isterseniz de çayın yanına hazırlayabilirsiniz. Şimdi tarifimize bir göz atalım. Tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Bir çay bardağı şeker
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı galeta unu
  • Bir su bardağı öğütülmüş ceviz
  • Bir su bardağı hindistan cevizi
  • Bir paket kabartma tozu

Kreması İçin;

  • Bir litre süt
  • Bir su bardağı buğday nişastası
  • Bir çay bardağı şeker
  • Bir paket vanilin
  • Bir paket krem şanti

Serbeti İçin;

  • İki su bardağı su
  • Üç çay bardağı şeker
  • Bir paket vanilin

Tarifi

Kıbrıs tatlısının kekini ve kremasını hazırlamadan önce mutlaka şerbeti hazırlanmalıdır. İki su bardağı suyun içerisine üç çay bardağı şeker eklenerek karıştırılır ve bu karışım kaynatılır. Ardından kaynayan şerbetin içine son olarak bir paket vanilin ekleyerek serbet soğumaya bırakılır. Daha sonra Kıbrıs tatlısının keki ve kreması hazırlanmalıdır.

Kıbrıs tatlısının keki için öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılır. Daha sonra bir çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı galeta unu, bir su bardağı öğütülmüş ceviz, bir su bardağı hindistan cevizi ve bir adet de kabartma tozu eklenerek güzel bir karışım elde edilir. Hazırlanan karışım yağlanmış bir tepsiye dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Tatlının keki pişerken bir yandan da kreması hazırlanır.

Bir litre sütün içine bir su bardağı buğday nişastası, bir çay bardağı şeker ve bir paket vanilin dökülerek bir muhallebi elde edilir. Muhallebi elde edildikten sonra toz krem şanti de bu karışıma eklenir yaklaşık 5 dakika kadar çırpılır. Çırpılan krema da hazır hale gelir.

Hazırlanışı

Kıbrıs tatlısının keki ve kreması hazırlandıktan sonra kekin üzerine önceden hazırlanmış ve soğutulmuş şerbeti dökülür. Ardından hazırlanan krema kekin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde spatula yardımı ile iyice yayılır. Daha sonra dökülen kremanın üzerine de bolca hindistan cevizi dökülür. Üzeri için farklı malzemeler de tercih edebilirsiniz. Bunu siz kendi istek ve damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.

Yapılışı

Şerbeti önceden hazırlanan tatlının, keki ve kreması da hazırlandıktan sonra fırından sıcak çıkmış kekin üzerine soğuyan şerbet dökülür. Ardından muhallebi kıvamında olan krema da üzerine eklenir ve süslemesi yapılarak tatlı sunuma hazır hale gelir.

Püf Noktaları

Kıbrıs tatlısını yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Bu hususlardan ilki de şerbetin önceden hazırlanıp soğutulmasıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise fırının önceden ısıtılmış olmasıdır. Böylece daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Son olarak dikkat edilmesi gereken diğer husus ise tatlının yaklaşık 3 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilmesidir. Dinlenen tatlı şerbetini iyice çekecek ve soğuk bir kıvama gelecektir. Bu noktalar dikkate alınarak Kıbrıs tatlısı yapıldığında çok daha lezzetli olacaktır ve beğenileri toplayacaktır.

Sunum Önerileri

Yaptığınız bu Kıbrıs tatlısını isteğe göre, üzerine hindistan cevizi atabilir ya da öğütülmüş ceviz kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak porsiyonlara ayırdığınız tatlının üzerine antep fıstığı serpebilirsiniz. Ayrıca çilek, ahududu, böğürtlen ya da kiraz ile süsleyerek görsel bir şölen sunabilir, ikram ettiğinizde beğenileri toplayabilirsiniz. Bunun kararı size kalmıştır. Şimdiden afiyet olsun. Ellerinize sağlık.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN