Konya'da 1 mahalle karantinaya alındı

Konya'da 1 mahalle karantinaya alındı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bir mahalle yeni tip koronavirüs (Corona virüs) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Konya İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Değirmenci Mahallesi'nde koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış ve hastalığın bulaşma riskinin yüksek olması nedeniyle bu sokağın İlçe Sağlık Kurulu kararıyla karantinaya alındığını belirtti.

Söz konusu sokaktaki vatandaşların kendi sağlıkları için evlerinden çıkmamaları ve alınan tedbirlere uymalarının zorunlu olduğu aktarıldı.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Seydişehir’deki vaka sayısı son birkaç günde artış gösterildiği öğrenildi. İlçe emniyet müdürü ve İlçe kaymakamının her gün yapılan çalışmaları yerinde denetlendiği gözlemlenirken, mahallenin önde gelenleri ve muhtarıyla sürekli tedbirler konusunda istişarelerde bulunduğu vurgulandı.

Mahalledeki pandemi ile mücadelede atılan her adımın il sağlık müdürlüğü halk sağlığı başkanlığı ve valilikle istişareler sonucunda gerçekleştiği dile getirildi.

Mahallede test taramalarının devam ettiği dile getirilirken vaka sayısında artışların paniğe yol açmamasını her vakanın kontrol altında olduğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN