Koronavirüs Afrika'da hayatı durdurdu, 31 ülke sınırlarını kapattı

Koronavirüs Afrika'da hayatı durdurdu, 31 ülke sınırlarını kapattı

Afrika'da koronavirüsle mücadele kapsamında kısmi ya da tam kapsamlı sokağa çıkma yasağı uygulayan ülke sayısı 18'i buldu. Kıta genelinde 31 ülke sınırlarını kapatırken, 12 ülke de uluslararası uçuşları durdurdu.

Afrika'da sağlık altyapısının yetersizliği nedeniyle virüsün yayılmasından büyük endişe eden hükümetler, vaka sayıları az olmasına rağmen Kovid-19'a karşı sıkı önlemler aldı.

Hiçbir kayıtlı vakanın olmadığı Lesotho, Sierra Leone ve sadece 7 vakanın görüldüğü Zimbabve de sokağa çıkma yasağı başlatanlar arasında.

31 ÜLKE SINIRLARINI KAPATTI

Kısmi ve tam zamanlı olarak sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı ülkeler, Gana, Burkina Faso, Moritanya, Senegal, Fildişi Sahili, Güney Afrika, Kenya, Uganda, Lesotho, Sudan, Sierra Leone, Nijerya, Zimbabve, Ruanda, Cezayir, Libya, Tunus ve Mısır oldu.

Kıta genelinde 31 ülke sınırlarını kapatırken, 12 ülke de uluslararası uçuşları durdurdu.

KITADA SON VAKA SAYILARI

Yaklaşık 5 bin 255 vaka ve 173 ölümün görüldüğü kıtada vaka sayısında Güney Afrika, Mısır, Cezayir, Fas, Tunus, Burkina Faso, Senegal ve Gana ön sıralarda yer alıyor.

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM NE?

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 786 bini aştı.

TOPLAM VAKA SAYISI 786 BİN 607

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği 'Worldometer' internet sitesine göre, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 786 bin 607'ye ulaştı.

Koronavirüs nedeniyle toplam 37 bin 832 kişi öldü ve 165 bin 761 kişi iyileşti.,

İRAN'DA TEDBİRLER UZATILDI

*Koronavirüs tedbirlerinin 8 Nisan'a kadar uzatıldığını açıklayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, karantinayı delenlerin de cezalandırılacağını belirterek "Testinin sonucu pozitif olan bir kişinin dışarı çıkarak ülkenin kurallarını ihlal ettiği ve başkalarına zarar verdiği tespit edilirse yasalar kapsamında cezaya tabi tutulacaktır" açıklaması yaptı.

MYANMAR'DA İLK ÖLÜM

*Myanmar'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti, koronavirüs testi pozitif çıkan burun kanseri bir hayatını kaybettiği belirtildi.

*Tunus'ta ölüm ve vaka sayıları arttı, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. 50 kişide daha koronavirüs tespit edilmesiyle birlikte ülkede toplam vaka sayısı da 362 oldu.

ALMANYA'DA 15 TÜRK ÖLDÜ

*Almanya'da 3 Türk daha koronavirüsten hayatını kaybetti, böylece ülkede Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının sayısı 15'e çıktı.

*Yunanistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi.

TRUMP'TAN KRİTİK UYARI

*Koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri paylaşan ABD Başkanı Donald Trump, salgın ile mücadelede kritik mesaj verdi: Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli. Aldığımız önlemlere uyarak, 1 milyondan fazla Amerikalı'nın hayatını kurtarabiliriz. Geleceğimiz bizim elimizde.

İSRAİL'DE 18 ÖLÜM

*İsrail'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e, vaka sayısı 4 bin 831'e yükseldi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenleri sayısı 168'e, toplam vaka sayısı ise 10 bin 827'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilere göre yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 157 artarak 725'e ulaştı. Yine aynı verilere göre Türkiye'de koronavirüs hastalarının 162'si iyileşerek taburcu oldu.

Salgınla ilgili en çok merak edilen konulardan biri de test sayısı. Son açıklanan verilere göre Türkiye'de koronavirüs hastalarına bugüne kadar yapılan test sayısı 76 bin 981.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN