AB'den Kovid-19 çağrısı: Kökeni araştırılsın

AB'den Kovid-19 çağrısı: Kökeni araştırılsın

G7 Zirvesi öncesi Brüksel'de ortak bir basın açıklaması gerçekleştiren Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen ile Avrupa Konseyi Başkanı Michel Kovid-19 için kritik bir çağrıda bulundu. İkili bu virüsün kökeninin araştırılmasını isteyerek bir daha yaşanmasının önüne geçilmesinin gerektiğini vurguladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel G7 Zirvesi öncesinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökeni hakkında araştırmacılara sınırsız erişim hakkı verilmesi çağrısında bulundu. Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen "Korkunç bir salgın var. Bunun bir daha asla olmayacağından emin olmak için, doğru araçları geliştirmek için nereden geldiğini bulmalıyız. Araştırmacıların bu salgının kaynağını gerçekten bulmak için gerekli olan her şeye tam erişime ihtiyacı var" dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de, "Ders alabilmek için dünyanın tam olarak ne olduğunu bilmeye hakkı var. AB şeffaflık için her türlü çabayı destekliyor" ifadelerini kullandı.

'GENİŞ BİR GÜNDEMİMİZ VAR'

G7 Zirvesinin gündemine dair bilgi veren Ursula von der Leyen, "Çok geniş bir gündemimiz var. Kovid-19’un ekonomik etkisi, küresel eğitim durumu, sağlık ve tabii ki iklim konularını ele alacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN