Bu kez yarasalarda ortaya çıktı: 24 yeni koronavirüs tipi keşfedildi

Bu kez yarasalarda ortaya çıktı: 24 yeni koronavirüs tipi keşfedildi

Çinli bilim insanları, yarasalarda 24 yeni koronavirüs tipi keşfetti. Uzmanlar, koronavirüslerden 4'ünün SARS ve Kovid-19'a yol açan koronavirüslere benzer yapıda olduğunu belirtti. 2017'de Yünnan'daki mağaralardaki yarasaları inceleyen araştırmacılar, SARS'a çok yakın bir koronavirüsün varlığına rastlamıştı.

Çinli bilim insanları, yarasalar üzerinde yaptıkları araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

CNN'in haberine göre, Çin'in Şandong Üniversitesi'nden araştırmacılar, Mayıs 2019 ve Kasım 2020 arasında ülkenin batısında Yünnan eyaletinde orman yarasaları üzerine yaptıkları incelemeni bulgularını 'The Cell' dergisinde yayınladı.

FARKLI YARASA TÜRLERİ İNCELENDİ

Araştırmacılar, farklı yarasa türlerinden topladıkları ürin ve dışkı örneklerinde 24 yeni koronavirüs genomu tespit etti.

Koronavirüslerden 4'ünün Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) ve Kovid-19'a yol açan koronavirüslere benzer yapıda olduğunu belirtti.

KOVİD-19 İLE BÜYÜK ÖLÇÜDE ÖRTÜŞTÜ

İnsan hücrelerine tutunmasını sağlayan diken proteini dışında koronavirüsün genetik özelliklerinin Kovid-19 ile büyük ölçüde örtüştüğünü vurgulayan araştırmacılar "Tayland'da Haziran 2020'de bulunan yakın yapıdaki virüsle birlikte değerlendirildiğinde bu sonuçlar Kovid-19 ile bağlantılı virüslerin yarasa popülasyonlarında yayılmaya devam ettiğini ve bazı bölgelerde daha yoğun olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN