Kovid-19'dan sonra yeni kabus: Ölümcül maymun çiçeği virüsü İngiltere...

Kovid-19'dan sonra yeni kabus: Ölümcül maymun çiçeği virüsü İngiltere...

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock,yeni bir virüsle daha mücadele içinde olduklarını açıkladı. Hancock İki kişide görülen maymun virüsünün (monkeypox) ölümcül olduğunun altını çizdi. İşte maymunlar, sıçanlar, sincaplar gibi hayvanlarda görülen insanlara da geçebilen deride su çiçeği gibi kabarcıklara neden olan hastalık hakkındaki detaylar

İngiltere'de koronavirüsten sonra şimdi de Monkeypox (Maymun çiçeği) virüsü görüldü. Bu virüs vakasını Sağlık Bakanı Matt Hancock da doğruladı. Sağlık Bakanı yaptığı açıklamadavakaların kimlerde görüldüğü hakkında ise bilgi vermedi.

maymun-cicegi-virusu-ingiltere.jpg

MAYMUN VİRÜSÜ KORONAVİRÜSLE BİRLİKTE Mİ YAYILIYOR?

Kovid-19 pandemisinin görüşüldüğü toplantıda iki hastanın ölümcül virüse yakalndığını söyleyen Hancock, bu virüsün 'standart' olduğu ve bu tür salgın ve vakalarla her zaman karşılaşıldığının altını çizdi. Ancak kaç hastanın enfekte olduğu veya virüsün İngiltere'de koronavirüs ile birlikte yayılıp yayılmadığı hakkında hiçbir ayrıntı vermedi.

maymun-cicegi-virus.jpg

GİYSİLERDEN VE YATAK ÇARŞAFLARINDAN BULAŞIYOR

Deride su çiçeği gibi kabarcıklara neden olan nadir tropik hastalığa maymunlar, sıçanlar, sincaplar ve diğer küçük memeliler tarafından yayılan bir virüs neden oluyor. İnsanlar arasında ten tene temas, öksürme ve hapşırma yoluyla ve ayrıca kontamine olmuş giysilere veya yatak takımlarına dokunma yoluyla yayılabilir.

monkeypox.jpg

İKİ HASTADA AYNI EVDE YAŞIYORDU

Galler Halk Sağlığı bakanın açıklamasından sonra 'iki ithal maymun çiçeği vakası' tespit edildiğini doğruladı. Her iki hasta da Kuzey Galler'deki aynı evden geliyordu, ancak yaşları veya cinsiyetleri hakkında bilgi verilmedi. Sadece bir tanesinin hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Sağlık yetkilileri ayrıca çiftin hangi ülkede virüsü kaptığını açıklamadı ancak maymun çiçeği esas olarak Orta ve Batı Afrika'da bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN