18 farklı mekanda 60 sanatçı 25 konser verecek: Notalar depremzede müzisyene destek olacak

18 farklı mekanda 60 sanatçı 25 konser verecek: Notalar depremzede müzisyene destek olacak

Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından İstanbul Müzik Festivali’nin 51’incisi için geri sayım başladı. 1-17 Haziran tarihleri arasında 18 farklı mekanda yapılacak festivalde aralarında dünyaca tanınanlarında olduğu 60 sanatçı tarafından 25 konser verilecek. 24 Mart’tan itibaren satışa çıkacak festivalin her biletinden ayrılan pay Deprem Bölgesi Enstrüman Destek Fonu’na aktarılacak. Ödenek ardından deprem bölgesindeki müzik öğrencileri ve öğretmenlere enstrüman olarak gönderilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen 51. İstanbul Müzik Festivali, 1-17 Haziran arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival boyunca 18 farklı mekânda gerçekleştirilecek 25 konserde 60’ın üzerinde ismi ağırlayacak.

İlhamını cumhuriyetin 100. yılından alan festival programında izleyicileri, asırlar boyunca Anadolu topraklarında yaşamış birçok önemli kadın figürden ilhamla yazılan eser siparişleri; cumhuriyetin ilk yıllarından geleneksel Türk müziği ve İstanbul tangosu besteleri; günümüz klasik müzik dünyasının yıldız solistleri, prestijli orkestralar ve disiplinlerarası projeler müzikseverleri bekliyor olacak. Festivalde sekiz eser dünya prömiyeri, dört eser ise Türkiye prömiyeri yapacak.

uuu-001.jpg

DÜNYA YILDIZLARI SAHNE ALACAK

Festival, Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Fazıl Say, Nicolas Altstaedt, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher, Avi Avital gibi yıldız solistlerin yanı sıra Salzburg Mozarteum Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Borusan Quartet gibi prestijli toplulukları ağırlayacak.

GENÇ KADIN MÜZİSYENLERE DESTEK

Gençler tarafından gençler için başlatılan Disko Klasik serisi bu yılın yenilikleri arasında olacak. Festivalde 2018’den bu yana Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) desteğiyle devam eden Yarının Kadın Yıldızları serisi bu sene de genç kadın müzisyenlerin eğitimlerine katkı sağlarken, onları başarılı kadın sanatçılarla festival sahnesinde bir araya getirmeye devam edecek.

BİLETLER 24 MART’TA SATIŞTA

Festival biletleri 24 Mart Cuma saat 10.30’dan itibaren; passo.com.tr, Passo mobil uygulaması ve İKSV ana gişede (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası açık) satışa çıkacak. Öğrenciler bu yıl yine tüm festival konserlerinde 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek.

Konservatuvar öğrencileri ise konserleri her sene olduğu gibi ücretsiz takip edebilecek. Bu arada kültür-sanat secerler için için, tüm İKSV etkinliklerinde geçerli olan 250, 500 ve 1000 TL değerindeki kartlar; bir yıl boyunca İKSV’nin düzenlediği tüm etkinliklerde geçerli olacak.

DEPREM BÖLGESİ DESTEK FONU

İKSV Deprem Bölgesi Enstrüman Destek Fonu’nu da hayata geçiriyor. İKSV etkinlikleri için alınan her bilet, kültür ve sanatın gelişimi ve her koşulda devam edebilmesi için yürütülen çalışmalara katkı sağlamayı planlıyor. İKSV ayrıca tüm 2023 bütçesinden ayırdığı kaynakla Deprem Bölgesi Enstrüman Destek Fonu’nu hayata geçiriyor. Katkıda bulunmak isteyen farklı kurum ve kuruluşların da desteklediği bu fonla bölgedeki müzik öğrencileri ve öğretmenlerine enstrüman sağlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN