Ahmet Güneştekin'in 'Kayıp Alfabe' sergisi Feshane'de

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ahmet Güneştekin’in "Kayıp Alfabe" sergisinin 17 Ocak 2025'te Artİstanbul Feshane'de açılacağını duyurdu. Küratörlüğünü Christoph Tannert'ın yaptığı sergi, Güneştekin’in son dönem eserlerini içerecek ve altı ay sürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ahmet Güneştekin’in "Kayıp Alfabe" adlı sergisinin duyurusunu sanatçı ile birlikte yaptı.

17 Ocak 2025 tarihinde Artİstanbul Feshane’de açılacak serginin resmi duyurusu, sanatçının eserlerini ürettiği mekânlardan biri olan Güneştekin Sanat Rafinerisi’nde çekilen videoyla yapıldı.

Küratörlüğünü Christoph Tannert'ın üstlendiği sergi, Güneştekin’in malzeme üzerindeki dönüştürücü etkisinin izlerini taşıyan son dönem eserlerinin yer aldığı en kapsamlı sergisi olacak.

Sergide, büyük ölçekli ve mekâna özgü heykeller, üstkurmaca yapılar, mitolojik unsurlarla işlenmiş yapıtlar ve sanatçının malzemelerin farklı yönlerini ortaya koyduğu ses ve video enstalasyonları yer alacak.

Ekrem İmamoğlu, Güneştekin'in sanatsal duyarlılığını ve estetik yargılarını belgeleyen serginin, İstanbul’un en özel köşelerinden biri olan Haliç kıyısındaki 150 yıllık tarihi yapıda dünyaya kapılarını açacağını belirtti.

İBB Miras’ın, Osmanlı modernleşmesinin sembolü olan tarihi Feshane-i Amire'yi koruyarak gerçekleştirdiği kapsamlı restorasyon projesi sonrasında açılan yeni sanat merkezi Artİstanbul Feshane'de düzenlenecek sergi, altı ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN