Anadolu’ya kitap fuarı çıkarması

Anadolu’ya kitap fuarı çıkarması

Pandemi yasakları kalktı, Anadolu’da özlenen kitap fuarları geri döndü. Yüzlerce yazar üç yıllık aradan sonra taşradaki okurlarıyla bir araya gelecek. Erzurum’da KARAR yazarı Ömer Erdem, Tarık Tufan, Alper Canıgüz, Haydar Ergülen, Erhan Afyoncu, Hüseyin Akın, Cafer Turaç, Necati Tonga gibi usta isimler, imza etkinlikleri ve söyleşi gerçekleştirecek. Bu yıl Sezai Karakoç anısına düzenlenecek Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nda ise İhsan Fazlıoğlu onur konuğu olacak.

SALİHA SULTAN

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de yaklaşık üç yıl esir alan koronavirüs salgınında yasakların kalkmasıyla Anadolu’nun renkli kitap fuarları yeniden düzenlenmeye başlandı. Üç yıldır taşradaki okurlarından uzak kalan yüzlerce yazar, Erzurum, Malatya, Kocaeli, Niğde ve Kırşehir’de düzenlenecek fuarlar sayesinde kitapseverlerle yeniden bir araya gelecek.13-22 Mayıs tarihleri arasında başlayacak Erzurum Kitap Fuarı’nda KARAR yazarı Ömer Erdem, Tarık Tufan, Tufan Gündüz, Alper Canıgüz, Haydar Ergülen, Erhan Afyoncu, Hüseyin Akın, Cafer Turaç, Necati Tonga, Cahit Koytak, Şaban Abak, Suat Köçer, Sinan Yağmur gibi onlarca yazar ve şair imza etkinlikleri ve söyleşi gerçekleştirecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Yakutiye ilçesinde organize ettiği fuar Recep Tayyip Erdoğan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Binlerce eserin yer aldığı fuar, hafta içi 09-19 saatleri, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Kültür AŞ tarafından organize edilen 9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı da 13 Mayıs’ta kapılarını açıyor. 375 yayınevinin katılımıyla 22 Mayıs’a kadar sürecek fuar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde gerçekleşecek. Bu sene Sezai Karakoç anısına düzenlenecek olan fuarın onur konuğu İstanbul Medeniyet Üniversitesinden İhsan Fazlıoğlu olacak. Birçok yazar ve şairin imza etkinliği düzenleyeceği fuarda, söyleşi ve paneller de gerçekleştirilecek.

Pandemi sebebiyle 2 yıldır ertelenen 12’nci Kocaeli Kitap Fuarı ise 14 Mayıs’ta kapılarını açıyor. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarda, kitapseverler için 673 etkinlik gerçekleştirilecek. 380 yazarın katılacağı fuarda, 123 söyleşi ve 550 imza programının yer verilecek.

Kırşehir’de de belediye tarafından 13 ve 22 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Kitap Günleri kapsamında 50’nin üzerinde yazar ve şair okurlarıyla buluşacak. Kırşehirli kitapseverler İlber Ortaylı, Mehmet Yalçınkaya, Mustafa Balbay, Yusuf Halaçoğlu, Murat Ağırel, Hanefi Avcı, Ahmet Taşağıl, Hatice Kübra Tongar, Engin Alan, Hayati İnanç gibi çok sayıda isimle söyleşi yapma ve kitap imzalatma fırsatı bulacaklar.

İki yıl aranın ardından 5. Niğde Kitap Fuarı yeniden açılıyor. Niğde Belediyesi tarafından organize edilecek olan fuar 13-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Niğde Belediyesi tarafından organize edilen, 100 yayınevi ve 50 yazarın katılımıyla gerçekleştirilecek fuarın onur konuğu ise Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın olacak. Kitapseverler Kitap Fuarını saat 10.00-20.00 arasında ziyaret edebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN