Bakanlık verilen hibeyi geri istemişti! 'Kurak Günler' gişede rekor kırdı

Bakanlık verilen hibeyi geri istemişti! 'Kurak Günler' gişede rekor kırdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağlanan desteği faiziyle birlikte geri istediği Emin Alper imzalı Kurak Günler, vizyondaki ilk haftasında 51 bini aşkın seyirciye ulaştı. Kurak Günler böylece, Türkiye’yi Cannes Film Festivali'nde temsil eden filmler arasında en yüksek açılışa sahip yapım oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağlanan desteği faiziyle birlikte geri istediği Kurak Günler filmi vizyondaki ilk haftasında 51 bin seyirciyi aştı. Box Office Türkiye’nin paylaştığı bilgilere göre 9 Aralık’ta vizyona giren Kurak Günler, Türkiye’yi Cannes Film Festivali'nde temsil eden filmler arasında en yüksek açılışa imza attı.

Rekorun önceki sahibi ise Nuri Bilgi Ceylan’ın Ahlat Ağacı filmiydi. Ahlat Ağacı ilk haftasında 46,9 bin, toplamda da 246,8 bin seyirciye ulaşmıştı. Ceylan’ın bir diğer filmi Kış Uykusu ise 43,5 bin seyirciye ulaştıktan sonra, toplamda 304,8 bin kişi tarafından izlenmişti.

Yönetmen Emin Alper, gişedeki başarının ardından izleyiciye Twitter'dan teşekkür etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN