Banksy'nin eserini çalmışlardı: Ne çaldığımızı bilmiyordum

Banksy'nin eserini çalmışlardı: Ne çaldığımızı bilmiyordum

Sokak sanatçısı Banksy'nin, Paris'in Bataclan tiyatrosundaki bir acil durum kapısına çizdiği eseri çalanların davasında, zanlıların kapıyı sökmek için levye ve açılı taşlama makinesi kullandığı ortaya çıkarken zanlılardan birinin avukatı, müvekkilinin ne çaldıklarını bilmediğini ileri sürdü.

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin, Paris'in Bataclan tiyatrosundaki bir acil durum kapısına çizdiği eseri çalanların davası görülüyor. Yedi Fransa ve bir İtalyan vatandaşı, suçla ilgili olarak hakim karşısına çıktı. Zanlıların, üzerinde Banksy eseri olan kapıyı sökmek için levye ve açılı taşlama makinesi kullandığı öğrenildi.

'NE ÇALDIĞINI BİLMİYORDU'

8 kişilik gruptan Franck Grillet-Aubert'in avukatı, müvekkilinin ne çaldıklarını bile bilmediğini öne sürdü. Avukat, ''Durum basit. Davanın başından bu yana kapıyı kesmek için orada olduğunu söylüyor. Durum bu kadar aptalca. Kendisinden bu istendi; o da yaptı. Sonra da kapıyı minibüse koyup eve gitti'' dedi.

Banksy, Bataclan kapısındaki eserini 2018'de çizmişti. Eser 2019'un Ocak ayında çalındı; bir sene sonra da İtalya'da bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN