Beyazperdede kalbi yaralı bir ‘sevgi adamı’

Beyazperdede kalbi yaralı bir ‘sevgi adamı’

Sinemalarda ikisi yerli 6 yeni film vizyonda. Filmlerde, 2014’te kansere yenilen Anadolu rock müzisyeni Murat Göğebakan’ın yaşamını beyazperdeye taşıyan ‘Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı’ öne çıkıyor. ‘Ay Yüzlüm’, ‘Ben Sana Aşık Oldum Birtanem’, ‘Vazgeçilmiyor’ gibi şarkılarıyla Türkiye’nin sevgisini kazanan Göğebakan’a filmde Burak Sevinç hem oyunculuğu hem sesiyle hayat veriyor. Film, sanatçının kanserle mücadele ederken ihanetle sarsıldığı trajik anlarının yanı sıra, müzikal bir şölen vadediyor

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün ikisi yerli 6 yeni film vizyona giriyor. Vizyonda, 2014 yılında kansere yenilen Anadolu rock müzisyeni Murat Göğebakan’ın hayat hikayesini beyazperdeye taşıyan ‘Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı’ filmi öne çıkıyor. ‘Ay Yüzlüm’, ‘Ben Sana Aşık Oldum Birtanem’, ‘Vazgeçilmiyor’ ve filme adını veren ‘Yaralı’ adlı eserlerinin de aralarında bulunduğu birçok şarkısıyla Türkiye’nin sevgisini kazanan Göğebakan’a filmde Burak Sevinç hem oyunculuğu hem sesiyle hayat veriyor.

Sanatçının şöhret basamaklarını adım adım tırmanışını izleyiciye akaran biyografik yapımda, çocukluğunu Kadir Bertan, ilk eşi Senem’i Hande Soral, ikinci eşi Sema Bekmez’i Tuvana Türkay, annesini Feride Çetin, oğlu Bülent’i Durukan Çelikkaya oynuyor. Filmin senaryosunu Lütfi Albayrak ve Sezgin Irmak ile birlikte yazan Ali Ayyıldız ise aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstleniyor. Film, bir yanda sağlık sorunlarıyla mücadele ederken diğer yanda ağır bir darbe alan ve eşi tarafından uğradığı ihanetle yüzleşen Göğebakan’ın dramatik hayat hikayesinin yanı sıra, hayranlarının gönlünde taht kuran şarkılarla müzikal bir şölen de vadediyor.

FRANSA’NIN ‘MUHTEŞEM YÜZYIL’I

Vizyonun ilgi çeken yapımlarından ‘Jeanne du Barry’ filminin yönetmen koltuğunda 1994 yapımı ‘Leon’ filmiyle dikkatleri üzerine çeken Fransız yönetmen Maïwenn oturuyor. Maïwenn’in hem yazıp, hem yönettiği aynı zamanda yapımcılığını da üstlendiği filminin başrollerinde kendisi ve meşhur oyuncu Johnny Depp rol alıyor. Tarihi dram türündeki filmde ayrıca Pierre Richard, Benjamin Lavernhe, Noémie Lvovsky, Pascal Greggory, Melvil Poupaud ve India Hair da rol alıyor. Gerçek bir karakterden esinlenen film, Fransa’da 18 yüzyılın son çeyreğinde hiçbir soyluluk unvanı olmayan, beraber olduğu adam tarafından adeta ‘pazarlanan’ bir ‘kurtizan’ olan Jeanne du Barry karakterini beyazperdeye taşıyor. Önce krallıkta yüksek mevkilere sahip kişilerle ilişkiler kuran Jeanne, bir tören sırasında Kral 15. Louis’in dikkatini çekiyor ve önce onun metresi, sonra da gözdesi haline geliyer. Ancak bu ‘yükseliş’, beraberinde düşmanları, sorunları ve komploları da getiriyor. Kral 15. Louis’e hayat veren Depp’in, performansı ile Cannes Film Festivali’nde dakikalarca ayakta alkışlanmasına neden olan film, Türk izleyicinin ilgiyle takip ettiği ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin bir çeşit Fransız versiyonu.

VİYANA OPERASI’NIN PERDE ARKASI

Vizyon takviminde bu hafta bir de belgesel yer alıyor. 2019 yapımı ‘Viyana Operası’nın Sahne Arkası’ belgeseli, izleyiciyi, dünyaca ünlü Viyana Devlet Operası’nın büyülü olaylarının perde arkasına götürüyor. Stephanus Domanig’in yönettiği belgesel benzersiz sahneleri ve hızlı temposuyla izleyicisini yılda 350 kez perde diyen operanın perde arkasındaki hummalı çalışmaya tanık ediyor. John Woo tarafından yönetilen ve Robert Archer Lynn tarafından yazılan 2023 yapımı ‘Sessiz Gece’ de Amerikan aksiyon gerilim filmleri sevenler için vizyonda.

Oğlunun ölümünün sorumlularından intikam almak için suç dolu bir dünyaya adım atan acılı bir babanın hikâyesini konu edinen filmde herhangi bir diyalog yer almıyor ve başrollerde Joel Kinnaman, Scott Mescudi, Harold Torres ve Catalina Sandino Moreno oynuyor. Yerli korku sevenler için vizyona giren ‘Haile 2: Var mı, Yok mu?!’ filmi de, geçmişe hapsolmuş kabuslarla dolu bir evde yaşananları konu ediniyor. Alper Mestçi’nin yönettiği filmde Gülşah Aydın, Betigül Ceylan, Ömer Gecü rol alıyor.

ŞARKILARIYLA MİLYONLARIN GÖNLÜNDE TAHT KURDU

Murat Göğebakan 1968’de Adana’da dünyaya geldi. Anne ve babasının işi dolayısıyla 7 yaşına kadar çocukluğunu Almanya ve Adana arasında geçiren ünlü şarkıcı, 1986’da kazandığı Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev aldı. Adana’da yaşadığı yıllarda Senem Hanım ile gerçekleştirdiği evliliğinden Bülent adlı bir oğlu olan Göğebakan, 1994’te eşinden ayrıldı. Sanatçı, albüm yapmak üzere 1995’te İstanbul’a geldi. 1997’de yayınladığı ‘Ben Sana Aşık Oldum’ albümü sanatçıya Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı’ ödülünü kazandırdı. 2000’de Sema Bekmez ile evlendi.

Sanatçının 2002’de çıkardığı ve Türkiye’yi kasıp kavuran ‘Ay Yüzlüm’ albümü, MÜYAP’ın ‘En Çok Satan Albüm’ ödülünü aldı. Birçok albüme imza atan sanatçı son albümü ‘Aşkın Gözyaşları’nı 2012’de yayınladı. Anadolu rock müziğinin önemli temsilcilerinden olan başarılı sanatçıya, 2009’da kan kanseri teşhisi koyuldu. Tedavi sürecinde eşi tarafından aldatıldığını öğrenen sanatçı, bu ağır darbeye rağmen hastalıkla mücadele ederek, kanserle ilk savaşı kazandı. Ancak amansız hastalık 2013’te tekrar nüksetti. Göğebakan, 31 Temmuz 2014’te İstanbul’da, henüz 46 yaşında vefat etti.

kar02-baska-bir-hayatta.jpg

Başka Bir Hayatta

OSCAR’IN EN GÜÇLÜ ADAYI

Yabancı yapımlarda Güney Kore asıllı Kanadalı yönetmen Celine Song’un yazıp yönettiği ‘Başka Bir Hayatta’ (Past Lives) öne çıkıyor. En İyi Yabancı Film Oscar’ının en güçlü adaylarından biri olarak görülen film ayrılmak zorunda kalan iki arkadaşın 20 yıl sonra yeniden bir araya gelmesini konu alıyor. İlk gösterimini Sundace Film Festivali’nde yapan, Gotham Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ ödülünü alan yapımda birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Na Young ve Hae Sung’un yolları; Na Young’un ailesiyle birlikte önce Kanada’ya ve ardından New York’a taşınmasıyla ayrılıyor. Na, New York’a taşınmasının ardından adını Nora olarak değiştiriyor. Bununla da kalmayıp başarılı bir oyun yazarı oluyor ve Arthur adında bir Amerikalıyla mutlu bir evlilik yürütüyor. Ancak yirmi yıl önceki arkadaşıyla tekrar görüşmeye başlamasıyla işler değişiyor. Başrollerinde Greta Lee, Teo Yoo ve John Magaro’yu izlediğimiz, başka bir olasılık mümkün mü sorusunun peşinden giden filmin Oscar’ı alması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN