Bu iki sergi bir arada yaşamın izini arşivlerden sürecek

Bu iki sergi bir arada yaşamın izini arşivlerden sürecek

Yapı Kredi Kültür Sanat, binanın mimarisinden yola çıkılarak geliştirilen ‘Bir Arada’ sergisine ev sahipliği yapacak. Kurumun Beyoğlu’ndaki ana mekânında iki katlı galeride ziyaretçilerle buluşacak sergi, 3 Şubat-2 Nisan 2023 tarihleri arasında Sena Başöz’ün ‘İyileşme Olasılıkları’ ve Noor Abuarafeh’in ‘Fısıldama Metotları’ isimli çalışmalarıyla başlayacak.

Yapı Kredi Kültür Sanat, binanın mimarisinden yola çıkılarak geliştirilen ‘Bir Arada’ isimli yeni bir sergi dizisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Taksim Beyoğlu’ndaki ana binada, iki kattan oluşan galeri mekânında iki ayrı kişisel sergiye yer verilirken ortada bulunan geniş sergi alanında isi bu iki sanatçının işleri birlikte sergilenecek.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın desteğiyle yeni üretilen çalışmaları da içeren sergi dizisi 3 Şubat-2 Nisan 2023 tarihleri arasında Sena Başöz’ün ‘İyileşme Olasılıkları’ ve Noor Abuarafeh’in ‘Fısıldama Metotları’ isimli sergileriyle başlayacak. Serginin küratörlüğünü Didem Yazıcı ve Burcu Çimen üstlenecek. Sanatsal yaklaşımları ve araştırma konuları ortak olan, ancak farklı coğrafyalarda yaşayan sanatçıları bir araya getiren bu sergi dizisi müşterek aciliyetlere odaklanacak.

İstanbul merkezli çalışan SBaşöz ile Kudüs ve Rotterdam merkezli çalışan Abuarafeh’in ortak noktaları arasında en belirgin olanı her ikisinin de arşiv üzerine çalışan sanatçılar olmaları. Her iki sanatçı da hayal ile hakikatin birbirine geçtiği alternatif dünyalar kuruyorlar. Tarihin nasıl inşa edildiği, belgelendiği ve yorumlandığıyla ilgilenen sanatçılardan Başöz, bireysel ve toplumsal travmalardan nasıl iyileşebileceğimiz üzerine olasılıklar hayal eden, bedenin merkezde olduğu gerçeküstü anlatılar kurarken Abuarafeh tarih yazımını koleksiyonlar, ulus inşası ve kolonyal miraslar ilişkisi üzerinden ele alıyor. İşlerinde iyileşme, hatırlama ve arşiv konularının ortak temalar olarak yer bulduğu sanatçılar fotoğraf, video, heykel ve buluntu nesneler gibi birçok farklı yöntemle çalışıyor.

Yapı Kredi Yayınları tarafından sergiye eşlik edecek aynı isimde Türkçe-İngilizce bir sergi kitabı da yayımlanacak. Kitapta Eva Vaslamatzi’nin Sena Başöz üzerine, Lara Khaldi’nin ise Noor Abuarafeh üzerine yazdığı birer metne serginin küratöryel metni ve yine küratörler Didem Yazıcı ve Burcu Çimen’in Sena Başöz ve Noor Abuarafeh ile yaptığı bir şöyleşi eşlik ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN