Denizli, sağlıkçılara atfedilen heykelleri tartışıyor

Denizli, sağlıkçılara atfedilen heykelleri tartışıyor

Merkezefendi Belediyesi'nin tematik sağlık parkında yer alan heykeller kentte tartışma konusu oldu. Belediye Başkan Yardımcısı, eleştirilere 'sanat eseri gözüyle bakılmamalı' diye yanıt verdi.

Denizli'de Merkezefendi Belediyesi'nin açılışına hazırlandığı tematik sağlık parkında koronavirüs salgınıyla mücadelelerine atfen sağlık çalışanları heykelleri yerleştirildi. Ancak konulan heykeller belediye içerisinde tartışma yarattı. Heykeller sosyal medyada da konuşuldu.

3042917.jpg

Heykelleri eleştiren Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, 'Çocuklar korkabilir' derken eleştire Belediye Başkanı Yardımcısı Fatih Coşkun ise 'Sanat eseri değil' diyerek yanıt verdi.

3042903.jpg

Merkezefendi Belediyesi, koronavirüs salgınında mücadele eden ve hayatını kaybeden sağlıkçılar için tematik sağlık parkı inşa etti. Bahçelievler Mahallesi Gülistan Caddesi’nde 9 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan, içerisinde oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları ile jimnastik ve fitness aletleri bulunan parka, sağlık personellerini simgeleyen heykeller konuldu. Kısa bir süre içerisinde açılması planlanan parktaki sağlık çalışanlarının simgeleyen heykeller, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

3042910.jpg

'OBJELERİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ'

Heykelleri eleştiren Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, "Çocuklarımız, bu heykelleri görüp korkabilir" dedi.

3042911.jpg

Sağlık çalışanlarını yansıtan heykellerin mimari yapısını eleştiren Aki, "2 yıldır süren bir pandemi dönemi içerisindeyiz. Bir virüsle savaş halindeyiz. Bu savaşta bizlerin hayatını kurtarmak için en önde savaşan sağlık personellerimiz adına yapılan parkta onları onurlandırmak, bu mücadelelerini taçlandırmak için yapılan objeler hakkında çok tepki aldık. Biz bu objelerin buraya yakışmadığını düşünüyoruz. Henüz açılışı yapılmayan bu parkta bu objelerin kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

3042901.jpg

Aki, "Sağlık çalışanlarımızın şefkatini, onların duyarlılığını ve hizmet sevgisini yansıtan eserler olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

‘SANAT ESERİ OLARAK GÖRÜLMEMELİ’

Denizli'de Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun ise, "Sağlık Parkı, sağlık çalışanlarına saygı için yapıldı. Parkın içindeki objeler sağlık çalışanlarının dünyaya olan faydalarını göstermek için yapıldı. Objeleri belediyemizin kendi personeli tasarladı. Sanat eseri olarak görülmemelidir. Sadece saygı amaçlı yapıldı. Bura da kötü bir niyet yok ve aranmamalıdır" diye konuştu.

'MESLEĞİ BIRAKIP DAĞLARDA, ORMANLARDA KAYBOLASIM GELDİ'

Öte yandan heykeller başta sağlık çalışanları olmak üzere sosyal medyada tartışma konusu oldu. Op. Dr. Mehmet Okan Özdemir, Denizli'de sağlıkçı heykeli yapmışlar. Bunu görünce yeminle mesleği bırakıp dağlarda, ormanlarda kaybolasım geldi. Kim bilir gerçek heykel sanatçıları neler düşünüyorlardır" dedi.

'KABUL EDELİM HEYKEL YAPAMIYORUZ'

Nomisma kullanıcı ismini kullanan bir kişi ise, "Kabul edelim heykel yapamıyoruz. Şunların parasını verip yapabilen birine yaptıralım ya da hiç yaptırmayalım. M.S. 2000'li yılların Anadolu'sunun heykel ekolü böyle olmamalı, bunlarla hatırlanmaya ihtiyacımız yok. Yeni açılacak olan Denizli Sağlık Parkı'nın bibloları" ifadelerini kullandı.

'GENE DE TEŞEKKÜR EDERİZ'

Madamcurie kullanıcı isimli bir kişi ise belediyenin heykellerini milattan önce yapılan Hipokrat heykeli ile karşılaştırarak, "Denizli'de sağlıkçılar için yapılan heykel (2021). Ve sağlıkçıların atası Hipokrat'ın Anadolu'da yapılan heykeli ( Milattan Önce 300 lü yıllar). 2300 yılda geldiğimiz nokta!! Gene de sağlıkçıları düşünenlere teşekkür ederiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN