Dünyanın en büyük LED küresinde Türk imzası

Dünyanın en büyük LED küresinde Türk imzası

Las Vegas’ta açılışı yapılan The Sphere isimli, dünyanın en büyük küresel yapısı ve en büyük LED ekranına sahip olan eğlence merkezi, Türk sanatçı Refik Anadol’un eserlerine yer verdi. Anadol’un eserleri, küre şeklindeki tesisin devasa LED ekranında gösterildi.

Las Vegas’ta açılışı gerçekleştirilen The Sphere isimli, dünyanın en büyük küresel yapısı ve en büyük LED ekranına sahip olan eğlence merkezi, Türk sanatçı Refik Anadol’un eserlerine ev sahipliği yaptı. Sanatçının eserleri, küre şeklindeki tesisin devasa LED ekranında gösterildi. ‘The Sphere’ ismi verilen ve açılışı da geçtiğimiz gün yapılan yeni eğlence merkezi bütün dünyanın gözlerini üzerine çekti. 2.3 milyar dolar harcanarak inşa edilen eğlence merkezinin dışı, devasa bir LED ekranla kaplı.

Anadol’un eserleri, binanın dış yüzeyindeki ekrana yansıtıldı. Anadol, ‘Makine Halüsinasyonları’ olarak isimlendirdiği proje kapsamında Hubble eleskopundan elde edilen bir diziyi görüntü ile ABD’deki millî parkların 400 milyon adet görüntüsünü harmanladı. Ayrıca Las Vegas’ın rüzgârları da tasvir edildi. Görüntüler, tüm bunlar yapay zekâ ile harmanlanarak oluşturuldu.

Anadol, X’te yaptığı açıklamada The Sphere’in açılışında yer almaktan gurur duyduğunu şu ifadelerle açıkladı:

“Sevgili dostlar, efsaneler U2 ve Darren Aronofsky’nin misafir edildiği ilk sanatçı olarak The Sphere’in açılışında yer almaktan büyük onur duyuyorum! The Sphere’deki birçok deneyden daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyorum.’’

Birçok sanatsever sanatçıyı başarısından dolayı kutlarken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sanatçıyı şu ifadelerle tebrik etti:

‘’Bu devasa kürede eseri sergilenen ilk sanatçı Refik Anadol oldu. Tebrikler. Las Vegas’taki fütüristtik müzik ve eğlence kompleksi MSG Sphere, dünyanın en büyük küre formundaki yapısı ve dış cephesinde dünyanın en büyük LED ekranı yer alıyor.’’

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN