El değmemiş doğada bir kötülük sorgusu

El değmemiş doğada bir kötülük sorgusu

Sinemalarda üçü yerli 6 film vizyonda. Filmlerde, Oscarlı Japon yönetmen Ryusuke Hamaguchi’nin ‘Kötülük Diye Bir Şey Yok’ filmi öne çıkıyor. Film, izleyicisine Tokyo’nun Mizubiki Köyü’nde karla kaplı ağaçlar ve donmuş nehirler arasında ihtişamlı bir görsel şölen sunuyor. Yönetmen, köyde yaşayan bir baba kızın evlerinin yanıbaşına lüks bir kamp alanı inşa edilme hikayesi üzerinden doğaya saygısızlığın bedeline dair uyarıcı bir mesaj verirken, kötülüğü doğanın bozulması ekseninde sorguluyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün komediden drama, animasyondan korkuya, üçü yerli, 6 film vizyona girecek. Vizyonda, Çehov’dan ilham alan ‘Arabamı Sür’ filmi ile 2022’de En İyi Yabancı Film Oscar’ını kazanan Japon yönetmen Ryusuke Hamaguchi’nin ‘Kötülük Diye Bir Şey Yok’ filmi öne çıkıyor.

kar02-kotuluk-diye-bir-sey-yok.jpg

KÖTÜLÜK DİYE BİR ŞEY YOK

Hamaguchi tarafından yazılan ve yönetilen müzikal dram tarzındaki film, Altan Aslan için yarıştığı 80. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu’ndan Jüri Büyük ve FIPRESCI ödüllerini kazandı. Yönetmen yeni filminde açılışı ‘Arabamı Sür’de de birlikte çalıştığı Eiko Ishibashi’nin heyecan verici müzikleri ile yapıyor, ilk on dakika izleyiciji Tokyo’nun iki saat uzağındaki Mizubiki Köyü’nün karla kaplı ağaçları ve donmuş nehirleri arasında ihtişamlı bir görsel şölenle baş başa bırakıyor.

Kışın sonuna yaklaşılan günlerde usta tamirci Takumi (Omika Hitoshi), kasaba için dere suyu toplama ve yakacak odun kesme gibi günlük görevlerine devam ediyor. Kendini bu işlere o kadar kaptırmış ki 8 yaşındaki kızı Hana’yı (Nishikawa Ryo) okuldan almayı bir kez daha unutuyor ama sorun değil; köyün insanları birbirini kolluyor ve küçük kızı, eve giden orman yolunu biliyor. Ancak, Tokyo’daki bir şirketin, bu küçük kırsal topluluğun yakınında lüks bir kamp alanı inşa etmeye yönelik kötü planlanmış projesi, köyün su kaynağının saflığını tehdit ettiğinde işler değişiyor. Yönetmen özünde doğaya saygısızlığın bedeline dair uyarıcı bir hikayeyi beyazperdeye taşıdığı filminde, kötülük kavramını insanın sahip olduğu doğal güzellikleri umursamaması, bozması ve tahakküm altına alması ekseninde sorguluyor.

kar20-olumlu-dunya-2.jpg

ÖLÜMLÜ DÜNYA 2

ÖLÜMLÜ DÜNYA 2: Yerli yapımlarda, Ölümlü Dünya komedi serisinin devam filmi ‘Ölümlü Dünya 2’ öne çıkıyor. Kendi sorunlarıyla boğuşan Mermer ailesinin hikayesini beyaz perdeye taşıyan filmin yönetmen koltuğunda Ali Atay otururken, oyuncu kadrosunda ise Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol, Giray Altınok, İrem Sak ve Sarp Apak yer alıyor.

AŞK FİLMİ: Deniz Denizciler’in yönettiği, Cemre Baysel, İlhan Şen ve Onur Büyüktopçu’nun oynadığı ‘Aşk Filmi’, de modellik yapan, çevresinde popüler, gece hayatı ve eğlenceye düşkün bir kadının hayatını işliyor.

kar02-kara-cuma.jpg

KARA CUMA

KARA CUMA: Karanlık salonlarda korku sevenleri bu hafta ‘Otel’ korku serisi ile tanınan Eli Roth’un yönetmenliğinde vizyona giren ‘Kara Cuma’ filmi bekliyor. Filmin başrollerini Milo Manheim, Gina Gershon ve Patrick Dempsey paylaşıyor. Bir seri katilin küçük bir kasabaya gelişini aktaran filmde, kötü şöhretli gizemli katil, Şükran Günü’nün ortaya çıktığı Massachusetts’te terör estirmeye başlıyor.

kar02-nasreddin.jpg

NASREDDİN HOCA ZAMAN YOLCUSU: DİNOZORLAR ÇAĞI

NASREDDİN HOCA EŞEKTEN İNDİ DİNOZORA BİNDİ

Çocukların ve animasyon tutkunları için bu hafta biri yerli iki yeni yapım vizyonda. TRT Çocuk’un ilgiyle takip edilen çizgi dizisi ‘Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu’nun ikinci sinema filmi ‘Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu: Dinozorlar Çağı’ aile boyu izlenecek bir animasyon olarak vizyonda. TRT Ortak Yapımı film Nasreddin Hoca’nın rehberliğinde bir grup çocuğun, arkadaşlarını aramak ve buldukları T-Rex’i kendi zamanına geri götürmek için tehlikeli ve eğlenceli bir maceraya atılmasını konu ediniyor. Chris Buck ve Fawn Veerasunthorn’un yönettiği animasyon film ‘Dilek’ de, içten dilediği dileği evrene ait bir güç tarafından yanıtlanan Asha’nın hikayesini konu ediniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN