Emmy’nin 2022 yıldızları İskoç ve Fransız

Emmy’nin 2022 yıldızları  İskoç ve Fransız

Emmy Ödülleri’nde 2022 ödülleri sahiplerini buldu. Birleşik Krallık’ın 6 yapımla ödülü kucakladığı törende, Rus yapımları değerlendirme dışı tutuldu. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü Fransız oyuncu Lou de Laage, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü ise ‘İskoç doğumlu İngiliz oyuncu Dougray Scott aldı.

Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından ABD dışında üretilmiş yapımlara verilen Uluslararası Emmy Ödülleri New York’ta sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Penn Jilette’nin yaptığı törende 23 ülkeden 15 kategoride 60 yapım temsil edildi. Emmy Ödülleri’nde 2022’nin ‘En İyi Sanat Programı’ dalında ödülü James Rogan’ın yönettiği ‘Freddie Mercury: The Final Act’ adlı İngiltere yapımı belgesel kazandı.

‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü ‘Le Bal des Folles’ filmindeki rolüyle Fransız oyuncu Lou de Laage, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü ise ‘Irvine Welsh’s Crime’ dizisinde dedektifi canlandıran İskoç doğumlu İngiliz oyuncu Dougray Scott aldı. ‘En İyi Komedi’ dalında ödüle İngiliz dizisi ‘Sex Education’, drama dalında ise yine İngiliz yapımı ‘Vigil’ dizileri layık görüldü. ‘En İyi Belgesel’ ödülünü Anne Poiret’in yönettiği ‘Les Damnés de la Guerre’ adlı Fransız yapımı kazanırken spor belgeseli dalında ise yönetmenliğini Barbie MacLaurin’in yaptığı, yarış pilotu Michèle Mouton’un hayatını anlatan ‘Queen Of Speed’ adlı İngiliz yapımı kazandı.

2022 ödüllerinde en faza ödülü alan ülke 15 kategoriden 6’sında ödülü kucaklayan Birleşik Krallık oldu. Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla tüm Rus yapımları ise bu yıl değerlendirilme dışında tutuldu. Türkiye’den bu yıl herhangi bir yapım yer almadığı ödüllerde 2019’da Haluk Bilginer, Şahsiyet dizisindeki performansıyla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN