Merhaba Barış özlemiştik seni

Merhaba Barış özlemiştik seni

Sinemalarda üçü yerli 5 yeni film vizyonda. Filmlerde Anadolu rock müziğinde fırtınalar estirdiği günlerde, henüz 28 yaşında trafik kazasında kaybettiğimiz merhum sanatçı Barış Akarsu’nun hayatını anlatan ‘Barış Akarsu Merhaba’ filmi öne çıkıyor. Sanatçıyı canlandıran İsmail Ege Şaşmaz’ın oyunculuğu kadar sesiyle de dikkati çektiği filmi izlerken duygusal anlar yaşayacak hayranları, seslendirilen şarkılarla da adeta nostaljik bir yolculuğa çıkacak.

Türkiye’de sinema salonlarında bugün üçü yerli, 5 film vizyona giriyor. Yerli yapımlarda Anadolu rock müziğinde fırtınalar estirdiği günlerde, 2007’de genç yaşta trafik kazasında kaybettiğimiz merhum sanatçı Barış Akarsu’nun hayatını anlatan ‘Barış Akarsu Merhaba’ filmi öne çıkıyor.

Sanatçıyı İsmail Ege Şaşmaz’ın başarıyla canlandırdığı filmde, Almila Ada, Şafak Pekdemir, Hüseyin Avni Danyal, Ebru Nil Aydın, Metin Coşkun, Aslıhan Kapanşahin ve Burak Satıbol oynuyor. Biyografik yapımın senaryosunda filmin aynı zamanda yönetmeni Mert Dikmen ve Can Anar’ın imzası bulunuyor. Türkiye’nin yanı sıra 10 Avrupa, 10 Ortadoğu ülkesi, Azerbaycan, Rusya ve Kazakistan’da gösterime girecek filmin müziklerini Eser Taşkıran, Mehmet Can Erdoğan ve Can Çelebi yaptı. Filmde sanatçıyı canlandıran Şaşmaz, oyunculuğu kadar sesiyle de adından söz ettirecek. Akarsu’nun hayatını izlerken duygusal anlar yaşayacak hayranları, oyuncunun seslendirdiği şarkılarla da adeta nostaljik bir yolculuğa çıkacak.

Ahmet Kural ve Ecem Erkek’in başrollerini paylaştığı diğer bir yerli yapım ‘Müjdemi İsterim’ de, üzerlerine atılan cinayeti çözmek için mecburen iş birliği yapmak zorunda kalan ve kendilerini hiç beklemedikleri bir maceranın ortasında bulan iki gencin başına gelenleri odağına alıyor. Mehmet Özgür, İlker Aksum, Bestemsu Özdemir, Levent Özdilek, Hakan Bilgin, Lale Başar, Şencan Güleryüz ve İştar Gökseven’in de rol aldığı filmin yönetmenliğini Ömer Faruk Yardımcı üstleniyor. Mark Mylod’un yönettiği yabancı yapım ‘Menu’ de, dünyaca ünlü bir şefin, ıssız bir adada yer alan restoranında sadece seçilmiş bazı müşterilere özel hazırladığı şaşaalı menüsünün denendiği gecenin gerilimli bir noktaya evrilmesini konu ediniyor.

Filmin başrollerinde Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes ve Nicholas Hoult’un paylaştığı filmde John Leguizamo, Janet McTeer, Judith Light, Aimee Carrero, Hong Chau ve Arturo Castro rol aldı. Haftanın tek animasyonu ‘Tim, Tim, Timsah’ ise, Bernard Waber’in çok satan kitap serisinden sinemaya uyarlandı. Film, ailesiyle birlikte taşındığı New York’a adapte olmakta zorlanan genç Josh ile şarkı söylemekten ve banyo yapmaktan hoşlanan Timsah Tim’in arkadaşlık hikayesini aktarıyor. Javier Bardem, Constance Wu ve Winslow Fegley’in orijinal seslendirmelerini yaptığı filmin yönetmenliğini Josh Gordon ve Will Speck üstlendi.

HAVUZ ETRAFINDA DÖNEN BİR SINIF ÇATIŞMASI

Oyuncu ve yönetmen Aydın Orak’ın yazıp yönettiği, Türkiye-Avustralya ortak yapımı ‘Sabırsızlık Zamanı’ filmi de Başka Sinema dağıtımı ile bugün vizyonda. İki yıl evvel Diyarbakır’da çekilen ‘Sabırsızlık Zamanı’, 57. Antalya Altın Portakal’da Film Forum Work in Progress Platformu’ndan ‘En İyi Film Ödülü’ ve ‘Başka Sinema Dağıtım Ödülü’ olmak üzere iki ödülle ayrılmıştı. Antakya’da Seyirci Özel Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini de alan filmin başrollerinde Mirza ve Mithat Zarg, İştar Gökseven, Pelin Batu, Feride Çetin, Ali Seçkiner Alıcı ve Rıza Sönmez yer alıyor. Film, Diyarbakır’ın yakıcı yaz sıcağı altında yoksul bir kenar mahallede yaşayan iki kardeşin mahallelerinin hemen yanındaki lüks sitenin duvarını aşıp havuzuna girme mücadelesini anlatıyor.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN